SORUŞTURMALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

SORUŞTURMALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kayseri Özel Avrupa Hastanesi, dün yaygın medyanın web sitelerinde yayımlanan, Sağlık Bakanlığı'nın bazı özel hastanelerdeki uygunsuz ameliyathane koşullarına dair haberlere ile ilgili olarak açıklama yayımladı

Avrupa Hastanesi'nden bildirilen açıklamaya göre televizyonlarda da yayınlanan haberlerde taraflı bir üslup kullanıldığı belirtildi.

 Avrupa Hastanesi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

Bir gazetenin internet sitesinde yayınlanan, aynı zamanda daha önceki yayınları nedeni ile mahkemelerce tedbir kararı koydurduğumuz ve maddi-manevi tazminat davası açtığımız (kısaca davalık olduğumuz) bir TV kanalı tarafından verilen haberlerde hastanemizle ilgili konulara da yer verilmiş ve taraflı bir üslupla konu kamuoyuna sunulmaya çalışılmıştır.

Şöyle ki;

 2-3 yıl önce hastanemizde çalışan ve psikolojik durumu raporlarla tespit edilmiş bir hizmetlinin işten çıkması ve bu konudaki mahkemeyi de kaybetmesi üzerine hastanemizden talep ettiği haksız menfaatte karşılanmayınca, hezeyana kapılıp, çalıştığı dönemde şov amaçlı çektiği bir takım görüntüleri basına servis ederek bir nevi meşhur olma ve intikam alma duygusuna kapılmıştır. Gerek doktor raporları, gerekse kendisini tanıyanlar için bu durum bu şahıs için sürpriz değildir.

Yapılan haber ve duyumlar üzerine hastanemizin her yönü ile bağlı olduğu, sağlık bakanlığı konuyu incelemiş, kanun, yönetmelik ve tebliğlere aykırı net bir husus tespit edememiştir. Sadece ( son habere göre) hastanenin o dönemdeki mesul müdürünün 2 Bin TL idari para cezası ile birlikte daha dikkatli olunması konusunda uyarılması kararlaştırılmıştır.

 Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına şikâyet bu yayının ilk yapıldığı tarihlerde bahse konu şahıs tarafından yapılmış bugüne kadar savcılık tarafından hastanemiz veya şahıslarla ilgili bir uygulama yansımamıştır. Konunun Savcılığı ilgilendiren hangi boyutu olduğu konusunu da anlayabilmiş değiliz. Ancak her türlü incelemeye de saygılıyız. Ve yine ilgili bir iki doktorumuzun münferiden tabipler odası tarafından değerlendirilmesi gereği raporda vurgulanmıştır.

 Netice olarak:

 Yaklaşık 5 yıldır Kayseri ve civar illere sağlık hizmeti sunan Avrupa Hastanesi bu süreçte milyonu aşkın muayene ve tedavi, yüz bine varan ameliyat yapmıştır. Bu rakamlar erişilmesi güç kırılması zor rekorlardır. Bu kadar yoğun çalışmaya rağmen komplikasyon, enfeksiyon ve hasta kayıplarımız ise Türkiye çapında minimum seviyelerde kalmıştır.

Ancak bu başarılar; hasta ve yakınları, hemşerilerimiz tarafından takdir ve duaya dönerken bazı kesimlerinde hasetlik, kıskançlık ve erişemezlik duygusunu kaşımıştır.

Uğraştığımız konu 3 yıl önce bir mesai sonrası personelin kendi yemekhanesinde çiğköfte yapması ve hastanemizle birlikte Kayseri'de 3-4 hastanede daha çalışmış (Allah şifasını versin) daha detaylı özelliklerini sunmak istemediğimiz bir şahsın şovundan ibarettir.

Bu konular geçici gündemler oluşturabilir. Ancak hiç kimseyi yukarılara taşıyacak sağlam bir ip olmaz. Zirveye çıkabilmek daha çok çalışmak daha çok gayret ve daha çok dua almakla olur kanaatindeyiz.

Yıllardır emsal ve alternatifleri içinde hep zirvede olmuş hastanemiz bugün ve gelecekte de değerli hemşerilerimize en üst düzey hizmet sunmaya devam edecektir.

Yenilenmiş güçlü kadromuz, son teknolojiye haiz cihazlarımız ve hastalarımızı müşteri değil ailemizden biri gören hizmet anlayışımızla Kayseri ve civar illerin güvendiği kapı olarak insanlığın emrindeyiz.”

 

 

 




“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı