SOKAKTAKİ VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIK

SOKAKTAKİ VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIK

COVİD 19 VAKALARI TIRMANIŞTA

Gerek ülkemizde ve gerekse ilimizde Covid 19 vakalarında her geçen gün artış kaydedilirken; tedbirlere uyma ve aşı olma konusunda istikrarsız tutum sergileyen ilimiz sakinlerinin  sürece dair düşüncelerini sormak üzere sokağa inen haber ekibimiz gördü ki vatandaşın kafası karışık.

Covid 19 vaka sayısı yurt genelinde her geçen gün tırmanıyor. Kayseri’de  bu tırmanıştan nasibini alan illerden biri. Bir yandan aşıla çalışmalarına hız verip herkesi aşılmaya çalışırken, diğer yandan maske – mesafe- hijyen üçlüsü hayat felsefesi yapmamız  gerektiğini dillendiren uzmanlara inat sokaklar salgın sona ermiş havasında gündelik yaşamına devam eden insanlarla. Maskesini çıkarıp sokaklara dökülen genç – yaşlı bir çok insan virüse meydan okuyup hem kendini hem de çevresindekileri tehlike çemberine çekmeye çalışırken; aşının gereksiz olduğunu herkesi inandırmaya çalışıp toplumu temelinden dinamitlemeye çalışanların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla.  Yurt dışından gelip ahkam kesen, maskeden bıktık deyip maskeyi cebinde taşıyan, evde sıkıldık deyip çoluk çocuk sokağa dökülen onlarca insan salgını körüklerken; geride kalan iki yıla aşkın zamanda yaşadığımız mağduriyetlerden ve kaybedilen canlardan hiç ders alınmamış olması en acı tesbit olarak önümüze çıkıyor. 

Bütün bu olumsuzluklar arasında her türlü tedbiri alıp, uzmanların uyarıları doğrultusunda süreci götürmeye çalışan vatandaşlarımızın sayısı çok olsa da onların bu gayretlerinin böylesine heba edilmesi herkesi üzüyor.

Öte yandan Milli Eğitim kaynaklarından edinilen bilgiye göre ilimizde eğitim veren çeşitli okullar eğitimin start verdiği 06 Eylül 2021 tarihinden bu yana 100’e yakın sınıf testi pozitif çıkan öğrenciler nedeni ile karantinaya alındı.

HABER: C.ÜSTEN



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor