SOKAK HAYVANLARI SOSYAL MEDYADAN SAHİPLERİNİ BULUYOR

SOKAK HAYVANLARI SOSYAL MEDYADAN SAHİPLERİNİ BULUYOR

3 bin 500 sokak hayvanına sıcak yuva ve sevgi dolu sahipler bulundu

Kayseri Hayvanları Koruma Derneği üyelerinin sosyal medya üzerinden yürüttükleri çalışmalar çok güzel sonuçlar verdi. Bu yöntemle son bir yılda 3 bin 500 sokak hayvanına sıcak yuva ve sevgi dolu sahipler bulundu.

Kayseri Hayvanları Koruma Derneği – Kayhakder kazalarda yaralanan, sokakta aç kalan veya soğuktan etkilenen bakıma muhtaç köpek ve kedilerin yardımına koşuyor. Dernek görevlilerince sokaklardan toplanan, Büyükşehir Belediyesi bakımevlerine sevk edilerek tedavileri ve bakımları yapılan hayvanların fotoğrafları çekiliyor. Bu fotoğraflar, hayvanları sahiplenmek isteyenler için sosyal medyadan paylaşılıyor.

Söz konusu paylaşımlar sayesinde, sokakta zor koşullarda hayatta kalma mücadelesi veren kedi ve köpekler, sıcak yuvalara kavuşturuluyor.

Dernek yetkilerince çalışmalara yönelik yapılan açıklamada, sokak hayvanlarının barınaklarda yaşaması yerine kent hayatı içinde sahiplenilmesinin daha doğru olduğun altı çizilerek, tedavisini yaptıkları hayvanları yuvaya kavuşturabilmek için sosyal medyayı kullandıkları, dernek üyeleri ve sokak hayvanlarını sahiplenen hayvanseverlerle büyük bir aile olmayı başardıklarını vurguladı. Bu yöntemle son bir yıl içinde 3 bin 500 sokak hayvanını sahiplendirdiklerini duyuran dernek yöneticileri sahiplendirdikleri hayvanların takibini de yaptıklarını, işkence ve eziyet gören hayvanların geri alındığını da sözlerine eklediler.

Kayseri Hayvanları Koruma Derneği – Kayhakder yetkilileri çocuklu aileler başta olmak üzere bütün hayvan severlere seslenip çocuklarına hayvan sevgisi aşılamak amacıyla sokak hayvanlarını sahiplenmeleri çağrısında bulunurken, titiz davranmaları nedeniyle sahiplendirmede önceliği çocuklu ailelere verdiklerini ifade ettiler.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor