SOKAK ÇOCUKLARI İÇİN

SOKAK ÇOCUKLARI İÇİN

SOKAK ÇOCUKLARI İÇİN TEK BAŞINA MUŞ'TAN ANKARA'YA YÜRÜYORSokak çocuklarının sorunlarına dikkat çekmek isteyen 19 yaşındaki Nimet Ateş, Cumhurbaşkanı ile görüşmek için Muş'tan Ankara'ya yürüyor.

Diyarbakırlı Nimet Ateş (19), çocukluğunda aynı hayatı paylaştığı sokak çocuklarının taleplerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletmek için tek başına yollara düştü. Muş Belediyesi'nin önünden yola çıktığını ve 14 günlük yürüyüşün ardından Kayseri'ye ulaştığını belirten Nimet Ateş, yolculuğunun nedenini şöyle anlattı: "Küçüklüğümde ben de maddi imkansızlıklardan dolayı çalışmak zorundaydım. Sürekli sokaklarda mendil sattım, boyacılık gibi işler yaptım. Bir yaşa geldiğimde küçük bir suça karıştım. O zaman

bana bir ağabeyim yardımcı oldu ve benden bir söz vermemi istedi. Ben de onun bana yardım ettiği gibi bu kardeşlerimize yardım edeceğime söz verdim. En son İstanbul'da bekar evinde yanan kardeşlerimize çok üzüldüm. Neden çalışmak zorunda kalıyorlar ve neden Avrupa'daki gençlerin imkanlarına sahip değiller diye üzüldüm ve yola çıktım. Ben de kendimi onlardan biri gibi gördüğüm için onlara yardımcı olabileceğimi düşündüm."

 Türk bayrağıyla yürürken yolcu otobüslerini ve köy dolmuşlarını durdurup yürüyüşünün amacını ve sokak çocuklarının dertlerini yolculara anlatan Ateş, "Yolda şanlı bayrağımızla yürüyorum. Otobüslere, minibüslere sallıyorum. Bazen şehirlerarası otobüsleri, köy dolmuşlarını durdurup onlara bu yürüyüşümü, amacımı ve kardeşlerimizin sıkıntılarını anlatıyorum. Her zaman çok sıcak bir ilgiyle karşılaşıyorum. Onların bu ilgisinden dolayı bu yolu uzatmak istiyorum. Eğer Ankara'da görüşme sağlayamazsam,

yolculuğuma İstanbul'a kadar devam edip medya aracılığıyla devlet büyüklerine ve kamuoyuna kardeşlerimin sesini duyuracağım" şeklinde konuştu.

 Konakladığı şehirlerde gece kalmayı tercih eden Ateş, bunun nedenini şöyle izah etti: "Gittiğim yerlerde gece kalıyorum çünkü sokak çocukları gece dışarıda oluyor. Çocukları bulacağım yerleri biliyorum. Köprü altlarına, kırmızı ışıklara gidiyorum ya da yetiştirme yurtlarını ziyaret ediyorum. Çocukları toplayıp onlara kendimi tanıtıyorum ve anında bir aile ortamı oluşuyor. Sonra sorunlarını dinliyorum."

Muş'tan başlayıp Yaygın, Solhan ve Elazığ üzerinden Kırşehir ve Ankara güzergahını takip edecek olan Ateş, "Yürüyüşün sonunda Cumhurbaşkanımızdan görüşme talep edeceğim. Yollarda görüştüğüm, yetiştirme yurtlarında görüştüğüm kardeşlerimizin taleplerini kendisine ileteceğim. Biz artık sokak çocukları adını taşımak istemiyoruz. Bizlerin temsil ettiği bir komisyonun her ilde kurulmasını istiyorum. Yürüyüşümün amacına ulaşacağını biliyorum çünkü ben de onlardan bir parçayım ve sorunlarını çok iyi biliyorum.

Samimiyetle yola çıktım, bu samimiyetimin işe yarayacağına inanıyorum. Onların yaşamları kamuoyuna gösterildiği gibi değil. Onlar arka sokaklarda, kırmızı ışıklarda, mahalle köşelerinde türlü acılar çekiyor ve türlü hakaretlere maruz kalıyor. Dere kenarlarında, soğuk havalarda donup ölebiliyorlar. Onların sofralarına misafir olduğum ve oradan geldiğim için bu yolda başarılı olacağımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”