SOĞUK HAVA HAYVANLARI DA ETKİLEDİ

SOĞUK HAVA  HAYVANLARI DA ETKİLEDİ

Kayseri`de kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Anadolu Harikalar Diyarı`nda bulunan sıcak iklime alışkın hayvanlar kapalı barakalara alındı.

Kayseri`de kar yağışı ve soğuk havanın kendini iyice hissettirmesi ile birlikte sıcak iklime alışkın olan zürafa ve kuş türleri sıcak barakalara alınırken, soğuk havalara biraz daha dayanıklı olan alageyik, kurt, deve, ördek, kaplan, puma gibi hayvanlar barakaların dışında tutuluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Ali Üstünel, "Kayseri Büyükşehir Belediyemize ait olan Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçemizde malumunuz 175 türde 2 bin 300 civarında hayvana ev sahipliği yapıyoruz. Bu gerçekten Türkiye’deki diğer hayvanat bahçelerinin kapasiteleri göz önüne alındığında ciddi bir rakam. Tabii biz de doğrusu personelimizle birlikte kışın gelmesini büyük bir merak ve heyecanla bekliyorduk çünkü konuk ettiğimiz hayvanlarla ilk kışımızı geçirmiş olacağız. Çok şükür Büyükşehir Belediyemizin bize sağladığı imkanlarla hayvanların kışı iyi standartlarda geçirmesine yönelik tüm barınak ve fiziki tedbirleri almış durumdayız. Hayvanlarımız kış şartlarına rağmen gayet mutlular. Barınaklarımız; iç dizaynları ve ısıtma sistemleri ile ümit ederim ki hayvanların iyi standartlarda, mutlu bir şekilde kışı geçirmesine vesile olacaktır. Biz de bundan sonraki süreci merakla bekliyoruz” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Başbakıcısı İsmal Tamokur, “Burada özellikle kış dönemi için hayvanların bütün ihtiyaçları düşünülmüş; kapalı ve açık barınakları mevcut durumda. Kapalı barınaklarımızın hepsinde ısınma sistemlerimiz mevcut durumda. Kapılarımız açık, isteyen hayvan içeride ve dışarıda durabiliyor. Tabii ki zürafalar gibi narin tür hayvanları mutlaka kapalı barınakta tutuyoruz. Hayvanların yemleri yine ihtiyaçlarına göre günün belirli saatlerinde yapılıyor” dedi.
Genellikle dışarıda bulunan hayvanların kızıl geyikler, alageyikler ve kurtlar olduğunu söyleyen Tamokur, "Bu tür hayvanlar dağlık kesimlerde yaşadıkları için soğuktan ve kardan çok fazla etkilenmiyor. Her tür hayvanın olduğu mekanlarda kapalı barınak bulunuyor. Hayvanlar istediği şekilde bu bölümlere girebiliyor. Kışın özellikle akşam geç saatlerde kapalı barınakta ısınabilirler” diye konuştu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor