SNOWBOARD HEYECANI KAYSERİ´DE

SNOWBOARD HEYECANI KAYSERİ´DE

ÇELİK´TEN ŞAMPİYONAYA DAVET

Dünya´nın en prestijli snowboard yarışı FIS Snowboard Dünya Kupası´nın Erciyes etabı, ?FORD Snowboard Dünya Kupası? yarın başlayacak. Şampiyona öncesinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı ve FIS Yarış Direktörü Peter Krogoll basın toplantısı düzenledi.

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS)´ in en prestijli sportif organizasyonlarından biri olan FORD Snowboard Dünya Kupası için beklenen gün geldi. Dünyanın en ünlü kayak merkezlerinde gerçekleşen dev organizasyonun ilk etabı da 3 Mart 2018´de Kayseri´de düzenlenecek. Erciyes Kayak Merkezi´nde yarın düzenlenecek olan şampiyona öncesinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı ve FIS Yarış Direktörü Peter Krogoll organizasyon hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenlediler.

ÇELİK´TEN ŞAMPİYONAYA DAVET

Bu yıl Türkiye´den Elif Kübra Geneşke, Hamza Polat ve Yavuz Dumlu´nun yarışacağı FORD Snowboard Dünya Kupası´nda 90 sporcu ve 350 görevli yer alacak. Organizasyon hakkında düzenlenen basın toplantısında ilk olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Şehrimizi ve ülkemizi,  böyle büyük bir organizasyonla bir kez daha gündeme getirmenin gururunu yaşıyoruz? diyerek şöyle konuştu: ?Erciyes, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin son yıllardaki çok önemli yatırımlarıyla sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli kış sporları merkezi haline gelmiştir. Erciyes´te tüm teknik ve altyapı yatırımları tamamlandı. Bununla beraber dünya kupası gibi büyük organizasyonlar da Erciyes´e gelmeye başladı. Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacağız. Bunun için tanıtım çalışmalarına da ağırlık verdik. Tanıtım çalışmaları sonucunda geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre %40 sporcu artışı gerçekleşmişti. Bu yıl artış %50´yi geçti.? Dedi.

YARAR ?HEYECAN DUYUYORUZ?

3 yıldır üst üste bu kupanın Erciyes´te yapılıyor olmasının sürdürülebilir bir başarı olduğunun vurgulayan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Türkiye´de kış sporlarının nereden nereye geldiğini özetledi. Yarar ?Kayseri artık bir dünya markası olmuş ve bu organizasyonu başarıyla 3 yıldır gerçekleştirmekte. Bizde federasyon olarak Başkan Mustafa Çelik ve ekibi ile birlikte bu organizasyonu Kayseri´de gerçekleştirmekten dolayı son derece memnunuz. Önümüzdeki yıllarda da daha büyük organizasyonlara Kayseri´de ev sahipliği yapmak istiyoruz? şeklinde konuştu.

KROGOLL ?KAYSERİ ÇOK GÜZEL?

Erciyes´te devam eden çok önemli kış sporları organizasyonları düzenlediklerini belirten FIS Yarış Direktörü Peter Krogoll, bu işbirliğinin muhteşem bir ortaklığa dönüştüğünü söyledi. Krogoll, ?Uluslararası Kayak Federasyonu olarak her yıl Erciyes´e gelmek için heyecan duyuyoruz. Atmosfer olarak da ulaşım olarak da Kayseri heyecan verici bir yer? dedi.

CINGI ?SPORDA VE TURİZMDE İDDİALIYIZ?

Basın toplantısında son olarak açıklamada bulunan Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı ise şöyle konuştu; ?2012´de dağın yönetimini ilk ele aldığımızda bugünleri hayal ederek yola çıkmıştık. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sadece sportif alanda değil; ekonomik, kültürel ve ticari alanlarda da şehrimize katkı sağlaması için Erciyes´e bu yatırımları yapmıştı. Artık bu yatırımların meyvelerini almaya başladık. Bu gibi sportif aktiviteler sadece kış sporlarında iddialı olduğumuzu değil, kış turizminde de iddialı olduğumuzu gösterir.?

Erciyes´te yarın gerçekleştirilecek Şampiyonada ABD, Polonya, Rusya, Avusturya, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Çin, Bulgaristan, İsviçre, Slovenya, Kanada gibi ülkeden gelen dünyanın en iyi snowboardcuları, 210 cm kar kalınlığına sahip özel hazırlanmış pistte yarışacak.

Haber: Murat TURP



Kayserispor 5 maçtır kazanamıyor

Develigücü ilk kez öne geçti

Kayserispor, adana maçına hazır

Kulüplü genç kızlar kayseri’de parkeye çıkacak

Milli yüzücünün tercihi erciyes

Adana Demirspor - Kayserispor maçını Mehmet Türkmen yönetecek

Milli yüzücünün tercihi Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi oldu

Süper lig’de 32. haftanın hakemleri belli oldu

Kayserispor’da tek hedef galibiyet

İzmir mtb cup c2 sona erdi

Satranç grup müsabakaları sona erdi

Melikgazi’in gençleri final grubunu tamamladı

Talasgücü 1 puana razı oldu

Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu’nda hedef Türkiye finalleri

Hasketbol SK’dan 2. yarı öncesi 2 transfer

Kayseri kulüpleri şampiyonaya damga vurdu