SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

TEK SES OLUP TERÖRÜ LANETLEDİ?

İlimizde faaliyet gösteren bir çok Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi bir araya gelerek Cumartesi günü gerçekleşen hain terör saldırısına tepki göstermek ve terör olaylarını lanetlemek üzere patlamanın meydana geldiği Erciyes Üniversitesi yerleşkesi yakınındaki Şehit Komandolar Durağı önünde basın açıklaması yapıp, patlamada şehit olan Mehmetçikler için dua ettiler ve karanfiller bırktılar?.
İlimizde faaliyet gösteren bir çok Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi bir araya gelerek Cumartesi günü gerçekleşen hain terör saldırısına tepki göstermek ve terör olaylarını lanetlemek üzere patlamanın meydana geldiği Erciyes Üniversitesi yerleşkesi yakınındaki Şehit Komandolar Durağı önünde basın açıklaması gerçekleştirerek terörü lanetleyip, teröre destek verenlere tepki gösterdiler?
Olay yerine gelen Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Kayseri´deki sendika temsilcilikleri adına Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan basın açıklaması yaptı. Son 5 yıl içerisinde Türkiye´nin içeriden ve dışarıdan düşmanlarının saldırısına maruz kaldığına dikkat çeken Kalkan, ?Çarşı iznine çıkan askerlere bomba yüklü araçla saldırarak, sivilleri öldürerek bir şey elde edeceklerini sanan bu pespaye sürüsünün, döktüğü kanda boğulacağı zaman yakındır? ifadesini kullandı?
Tüm sivil toplum kuruluşları adına ise Sivil Dayanışma Platformu Temsilcileri adına ise konuşma yapma görevi Mustafa Özkan´a verilmişti? Tüm terör saldırılarının Türkiye´nin yükselişini durdurma, boyun eğdirme, iç savaş çıkarma amacı güttüğünü vurgulayan Özkan ?Bu saldırılar bizim kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularıyla, huzur içinde yaşama istek ve arzumuza en ufak bir zarar vermemekte, bununla beraber hainlere öfke ve hiddetimizi artırmaktadır. Yılardır devam eden bu girişimler ve oyunlar, ülkemiz topraklarından bir karışın dahi koparamamış, bundan sonra da koparamayacaktır. Teröristler şunu bilmelidirler ki, bu millet mağlubiyet nedir bilmez, ölümlerden doğar ? ifadelerini kullandı.
Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri basın açıklamalarının ardından Kur´an tilaveti gerçekleştirildi ve toplu dua edildi. Tel´in yürüyüşüne katılanlar yine sloganlar atarak, Şehit Komandolar Durağından ayrıldılar?
Komando durağına gelerek yaşanan hain saldırıyı kınayan bir diğer Sivil Toplum Kuruluşu´da Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği´nin temsilciler oldu?. Onlar da hain saldırıyı protesto edip , terör destekçilerini lanetlediler?. Dernek Başkanı Sadık Genç yaptığı kısa konuşmada birlik mesajı verip, şehitlere rahmet, gazilere şifa diledi?.
HABER MERKEZİ?.



“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği