SINIRLARIMIZIN DIŞINDA YAŞANANLARI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

SINIRLARIMIZIN DIŞINDA YAŞANANLARI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

Destici partisinin İl Başkanlığı'nda tertiplenen basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu

Bir dizi programlara katılmak için ilimize gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan Destici “Türkiye olarak bizler sınırlarımızın dışında yaşanan olayları görmezden gelemeyiz. Biz Libya’da da olacağız, Basra Körfezi’nde de olacağız, Asya’da da olacağız, Kafkaslarda da olacağız, Balkanlarda da olacağız” ifadesini kullanarak hükümete desteğini yineledi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici bir dizi programlara katılmak için geldiği ilimizde Partisinin İl Başkanlığı'nda tertiplenen basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Büyük Birlik Partisi olarak terörle mücadeleyi her manada desteklediklerini kaydeden Destici “Diyarbakır’da bulunduğumuz süre içerisinde ailelerimizi ziyaret ettik. Hiçbir ümitsizlik yok. Büyük bir cesaretle, kararlılıkla evlatlarının geleceği güne kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ettiler. 3 annemiz evladına kavuştu. İnşallah geriye kalan, bütün çocukları kandırılarak ya da kaçırılarak PKK’ya götürülen bütün aileler inşallah evlatlarına kavuşurlar. Bu, terörle mücadele adına çok önemli bir safha. Bunu hepimizin desteklemesi gerekiyor. Büyük Birlik Partisi olarak terörle mücadelenin her noktasını desteklediğimiz gibi onları da ziyaret ederek desteklerimizi bizzat ilettik" değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerinin devamında önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Libya teskeresine dair de açıklamalarda bulunan Genel Başkan Destici, HDP hariç 'hayır' oyu veren diğer partileri anlamakta güçlük çektiğini belirtip, sınırlarımızın ötesindeki gelişmelere kayıtsız kalamacağımızı vurgulayarak şunları kaydetti. "Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen ve AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin desteğiyle 325 oyla geçen teskere. Ben bu teskereye ‘evet’ demeyen HDP’yi anlıyorum. Çünkü HDP eşittir PKK. Bunun dışında kalan diğer partileri anlamakta güçlük çekiyorum. Libya’ya asker göndermeyi maceraperestlik olarak nitelendiriyorlar. Bakiyemize sahip çıkmak, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarını muhafaza etmek, Müslüman bir ülkeye yardım bir eli uzatmak ne zamandan beri maceraperestlik oluyor Allah aşkına? Biz Libya’da da olacağız, Basra Körfezi’nde de olacağız, Asya’da da olacağız, Kafkaslarda da olacağız, Balkanlarda da olacağız. Biz, sınırlarımızın dışında yaşanan olayları görmezden gelemeyiz"

Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesini de değerlendiren Destici yaşananların yeni iç savaşlara sebep olmasından endişe duyduğunu da dile getirerek şöyle konuştu. "Amerika ile İran arasında devam eden bir gerginlik var. Irak’ta da bir güç elde etme savaşı var. En son Amerika Büyükelçiliği’nin işgaline kadar gitti. Anlaşılıyor ki Amerika Birleşik Devletleri büyükelçilik işgalini ve Irak’ta Amerikan güçlerine karşı gerçekleştirilen saldırıların sorumlusu olarak İran’ı ve Irak’taki komutanlarını görüyor. Sonuç olarak da kendi açısından İranlı üst düzey komutanını operasyonla öldürerek adeta bir fatura kesti. Tabi bu gerilimi daha da artıracaktır. Korkarım ki Amerika ve İran’ın Irak üzerindeki bu egemenlik savaşları neticesinde daha büyük iç savaşlara gebe olarak görüyorum. İnşallah bu olmaz ama maalesef görünen o"

Parti olarak yeni kurulan partilere 'hayırlı olsun' dediklerini ancak bir seçimlik ya da mevcut hükümetin devrilmesi amacıyla kuruluyorsa doğru bulamayacaklarını da sözlerine ekleyen Destici sözlerini şöyle noktaladı."Tabi siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Çok partili siyasi hayata geçtiğimiz günden beri pek çok siyasi parti kurulmuştur. Bunların bir kısmı yola devam etmiştir bir kısmı kapanmıştır. Büyük Birlik Partisi olarak yeni kurulacak partilere öncelikle ‘hayırlı olsun’ deriz. Daha sonra bu konuda bir takım düşüncelerimiz var. Siyasi partiler bir taban gücüne dayanmalıdır. Bir seçimlik ya da tek amaçları ve gayeleri içeriden ya da dışarıdan hesap yaparak sırf mevcut iktidarı devirmek ya da sistemi geriye döndürmek adına birilerinin çalışmaları var. Eğer buna alet olunursa bunu doğru bulmayız."



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı