SİNAN YAĞMUR İLE KİTAP VE EDEBİYAT ÜZERİNE UNUTULMAZ BİR GECE

SİNAN YAĞMUR İLE KİTAP VE EDEBİYAT ÜZERİNE UNUTULMAZ BİR GECE

BAŞKAN YALÇIN YAZAR SİNAN YAĞMUR İLE SOHBET ETTİ

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kütüphaneler Haftası vesilesiyle sosyal medya üzerinden düzenlenen programda kitapseverlere yazar Sinan Yağmur ile kitap ve edebiyat üzerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Kayseri’nin ilk uyumayan kütüphanesi olan Talas Kültür Merkezi ve 7/27 Kütüphane’de gerçekleşen gecede Başkan Yalçın, yazar Sinan Yağmur ile program yaptı. Talas Belediyesi’nin sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlanan programda Sinan Yağmur, “Bugün ilmin, kitabın, kütüphanenin merkezi olmuş bir şehrimizdeyiz. Kütüphaneler Haftası’nın 57’ncisini kutluyoruz. Türkiye’de ilklere imzasını atmış, örnek ve öncülük yapmış Talas Belediyesi’nin misafirleriyiz ve misafiriyim. Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın Bey, Türk Edebiyatına ve kütüphane dünyasına uyumayan kütüphaneyi bir deyim olarak kazandırdı. Dizaynı, tefrişatı, raflarıyla, mobil kütüphane uygulamasıyla, steril kitap uygulamasıyla, her şeyiyle bambaşka bir kütüphane olmuş. Böyle bir kütüphaneyi Talas’a, Kayseri’ye, ülkemize kazandıran başkanımıza teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise öğrenci şehri Talas’a böyle donanımlı bir kütüphane kazandırmalarından duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Konumu itibariyle de ilçemizin tam girişinde, etrafında yurtların bulunduğu bir konumda açtığımız bu kütüphaneden yararlananları gördükçe ne kadar doğru bir adım attığımızı bir kez daha anladık. Bizi izleyenlerimize saygılar sunuyor, Kütüphaneler Haftası’nın hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Programda Sinan Yağmur, kütüphane ile ilgili şiirler de okurken, Başkan Yalçın da sosyal medya üzerinden iletişim bilgilerini paylaşan takipçilerine yazarın kitabını hediye etme sözü verdi.

Programı izleyen takipçiler, “Kütüphanecilik Haftası’na yakışan en güzel şey kitap hediye etmekti ve bir yazarı okurlarıyla buluşturmaktı. Böyle daha anlamlı oldu. Bu açıdan Talas Belediyesi’nin bu güzel davranışı inşallah diğer belediyelere de örnek olur. Kendilerini tebrik ediyoruz.” görüşlerini paylaştı.

Programın bir bölümünde de Talas Belediyesi yayınlarından çıkan, ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla “Melek Abla” olarak bilinen Nevin Akyurt’un adanmışlık hikayesinin anlatıldığı “Sen Gelmez Oldun” kitabı tanıtıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi