``ŞİMDİYE KADAR ADAYLIK İÇİN HİÇ DİLEKÇE VERMEDİM``

``ŞİMDİYE KADAR ADAYLIK İÇİN HİÇ DİLEKÇE VERMEDİM``

Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, gazetecilerin 30 Mart`ta 2014`te yapılacak yerel seçimlerde aday olup olmayacağıyla ilgili soruları cevapladı. Şimdiye kadar hiç adaylık başvurusu yapmadığını söyleyen Başkan Özhaseki, seçimler yaklaştağı zaman sessizliğe

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, gazetecilerin mahalli idareler seçimlerinde aday olup olamayacağı yönündeki soruları cevapladı. Yerel seçimler yaklaştığı zaman her zaman sesizliğe büründüğünü belirten başkan Özhaseki, nihai kararı yaptığ tüm çalışmalar ve istişarelerin sonucunda Genel Merkezin vereceğini söyledi.

                Her zaman olduğu gibi yerel seçimler yaklaştığı zaman ben biraz sessizliğe bürünürüm. Sonra da ihtiyaç varsa, devam edebileceğimiz noktasında yoksa gelecek arkadaşlara yardımcı olacağımızı, belkide hayatımın en önemli gününü de belediyemizi bırakırken Kayserili hemşerilerimizle dönüp helalleşmek olur. Hakkınızı helal edin ben elimden geleni yaptım. Gece gündüz çalıştım bunları yapabildim, Allaha ısmarladık deyi düşündüğümü hep ifade ettim. Şimdi yine bizim büyükşehirde şahsım adına bir sessizlik var. Tabi ki değerlendirmeler yapılacaktır. Bir takım söylemlerde bunulacaktır. Parti genel merkezi kendi açısından değerlendirmede bulunacaktır. İl Başkanımız il teşkilatındaki arkadaşlarının görüşünü söylüyordur. Doğrudur da. Genleden bakıldığında yada kendi açısından değerlendirdiği zaman, haklı bir değerlendirmedir. İnsanlar hiçbir şey yokken bile değişiklik isteyebilirler. Bunlar çok normal ve makul. Parti genel merkezi açısından bakıldığı zaman  il teşkilatının görüşlerini değerlendiriyorlar.  Bir taraftan defalarca anketler yaparak vatandaş ne diyor diye bakıyorlar. Belli görüşteki kişiler bir araya geldikleri zaman sanki herke kendileri gibi düşünüyor zannediyorlar. Bu her partide olur ancak büyük bir yanılgıdır. Ben yıllardır bu durumu hissederim. Genel merkez adı gibi olaya genel baktığı için her türlü olasılığı hesap ederek yola devam etmeyeceğine karar verir. Bunu en iyi yapan partilerin başında da AK Parti geliyor. Herhalde Kayseri ile ilgili yapılan anketler ve raporlamalar son bir kaç ay içerisinde 7 yada 8 olmuştur. Bu çalışmalar sonucunda gerekli istişareler yapılarak bir yerlere varılacaktır. Herhalde genel merkezden bizide çağırıp ne düşünüyorsun diye soracaklardır. Ancak şu ana kadar soran olmadı. Belkide bunda ki en büyük etken Kayseri gibi bazı illerin çok sorunsuz gibi gözükmesidir. Ama önümüzdeki günlerde buda netleşecektir.

                Bazı durumlarda insiyatifin kendi ellerinden çıktığını söyleyen Başkan Özhaseki, bir takım yanlış anlaşılmalar mahal vermemek adına Kayseri ilçeleri ve yakın yerlerle ilgili kimseye randevu vermediğini vurguladı.

                Ben ömrümde hic dilekçe vermedim. Bir keresinde adaylığımız kesinleştiği zaman arkadaşlar hazırlamışlar dilekçeyi o zaman imzalamıştım. Onun dışında adayım diyerek ortayada çıkmadım. Her seferinde bana müsade varsa izin istiyorum, yapacak bir arkadaş varsa gelsin gibi bir tavrım oldu. Sayın Başbakan`a gidip defalarca bu durumu dile getirdim. Ama bazan öyle bir duruma geliyorsunuz ki insiyatif sizden çıkıyor. Siz istesenizde istediğinizi yaptırmıyorlar. Böyle bir aşamadayız gibi geliyor. Herhalde önümüzdeki günlerde herşey netleşir. Benim tavrım özellikle ilçelerle ilgili şu oluyor. Benden randevu istendiğinde kimseye randevü vermiyorum ve kimseyle konuşmuyorum. Yada konu hakkında değerlendirmede dahi bulunmuyorum. Çünkü herşey yanlış anlışılmaya müsait. Her söylediğiniz abartılarak dışarı gidiyor, duyan herkeste lehinde yada aleyhinde yorum yaparak kırılıp size küsüyor. O yüzden ne Kayseri`nin ilçelerinden nede çevreden seçimler gelirken yine derinden bir sessizlik var bizde. Kadere teveküllü olmak var, hep birlikte bekleyeceğiz ve göreceğiz.

                Bu dönemde Kocasinan Belediye Başkanı Yıldız`ın adaylık için başvuru yapmadığını ancak Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç`ın başvuru yapmasını değerlendiren başkan Özhaseki, "Ben değişik fikirlerin olmasını çok doğal karşılıyorum. Kaderde varsa yine beraber çalışırız. Kadere iman eden kederden uzak durur. İşin fomülü bu" diye konuştu.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı