SİGORTA ŞİRKETLERİ

SİGORTA ŞİRKETLERİ

PARA İADESİNE HAZIRLANIYOR?

Sigorta Şirketleri, ülke genelinde 1 milyon araç sahibine fazladan aldığı sigorta primlerini iadeye hazırlanıyor. Ülkemizde 36 milyon araç varken neden 1 milyon kişi olarak sınırlı? Yani bu iadeden kimler nasıl ve ne kadar faydalanacak? Naturel Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Tacettin Haber Ekibimizin sorularını yanıtladı..
Sigorta şirketleri, trafik sigortalarının fazla olması nedeniyle %10´luk bir indirime gitti. Bu müjdenin yanı sıra bir müjde de geçmişe dönük fazla prim yatıran vatandaşlara geri iade haberi oldu.
Peki, ülkemizde 36 milyon araç varken, neden 1 milyon kişiye iade yapılacak? Konuyla ilgili haber ekibimize detaylı açıklamalarda bulunan Naturel Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Tacettin durumu şöyle özetledi; ?Trafik sigortalarındaki fahiş fiyat artışları bir yıldır gündemimizde fakat sigorta artışları düşürülmeye çabalansa da, insanlar şunu bekliyor 36 milyon aracın hepsine bir indirim uygulansın. Bu konuda sigorta şirketleri ve bu şirketlerin bağlı olduğu hazinenin çabaları sonucu %10´luk fiyat gerilemesi sağlandı. Aslında bizim gündemimizde olan 1 milyon aracın trafik sigortasının iade konusu, fiyatların düşürülmesi ile bağlantılı bir konu değil. Çünkü 2014 Haziran ayı ile 2015 Eylül ayı arasındaki 15 aylık sürede sigorta yaptıran insanlar 2014´ten geriye dönük hasar kayıtlarlarını sigorta şirketleri poliçelerini göremediği için sıfırdan, sigortacılık deyimiyle dördüncü kademeden sigorta yaptılar. Sigorta acenteleri geçmiş yılları görmediği için hasarsızlık indirimi veremedi bu durumda da sigortalıdan fazla para alma durumu söz konusu oldu. Yani, 2014 yılından önce tramer kaydına girmeyen vatandaşlar eğer sigartadan hasarsızlık indiriminden yararlanması gerektiği halde yararlanmadılar ise, onlara yaşanan bu olumsuzluktan dolayı hasarsızlık indirimi yapılacak. Bunu da hazine sistemsel olarak fark edince 2015 Eylül ayından itibaren sigorta şirketlerine söz konusu durumun düzeltilmesi için talimatlar verdi ve durumla alakalı genelge çıkarttı. 31 Temmuz´a kadar sigorta şirketleri kendi içindeki durumu denetleyecek. 31 Temmuz gününden sonra da vatandaşlar kendi yaptırdığı sigorta şirketlerinin internet sitelerinden ya da Sigorta Bilgi Merkezi(SBM) internet sitesinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaş numarasını(tc numalarını) girerek alabilecekleri rakamları görebilecektir. Geri ödeme miktarı ortalama 100 Türk Lirası şeklinde bize bilgisi geldi. 31 Temmuz´da başlayacak olan bu uygulama 2 yıl boyunca sürecek ve 36 milyon araçtan 1 milyonu için bir geri iade söz konusu hepsi için geçerli bir durum değil çünkü sistemsel hatadan kaynaklı bir geri iade yapılacak. Bu yılın sonuna doğru acente olarak fiyatlarının düşmesi yönünde beklentilerimiz yüksek.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler