SIĞINMA EVİ MÜJDESİ

SIĞINMA EVİ MÜJDESİ

KADIN SIĞINMA EVİ MÜJDESİ Ak Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Kadın Sığınma Evi'ni ziyaret ederek burada kalan kadınların sıkıntılarını dinledi. Onlara daha güzel şartlarda kalmaları için Kayseri'ye kadın sığınma

Parti olarak kadına şiddeti önlemeye yönelik çalışmaların devam edeceğini belirten Bakır, bu kapsamda TBMM Genel Kurulunda oy birliği ile kabul edilen 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı' hakkında da bilgi verdi. Şiddete uğrayan kadınların korunması için alınacak önlemlere ilişkin usul ve esasların yeniden belirlendiğini anlatan Bakır, kadınların, kanunların kendilerine verdiği hakkı bilmesinin gerekliliğine işaret etti. Prof. Dr. Bakır,şiddet gören kadınların her zaman için yanında olacaklarını belirten, yeni kabul edilen kanuna ilişkin bilgi verdi.

ŞİDDET UYGULAYAN KİŞİ MÜŞTEREK KONUTTAN DERHAL UZAKLAŞTIRILACAK

 Milletvekili Prof.Dr. Pelin Gündeş kadın şiddetini önlemek üzere hazırlanan kanun hakkında ise şunları söyledi. "Yeni kabul edilen kanun çerçevesinde, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların kendisine ve gerekiyorsa beraberindeki çocuklara, bulunduğu yerde veya başka bir yerde uygun barınma yeri sağlanması; diğer kanunlar kapsamında yapılacak yardımlar saklı kalmak üzere geçici maddi yardım yapılması; psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal bakımdan, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi; hayati tehlikesinin bulunması halinde, ilgilinin talebi üzerine veya resen geçici koruma altına alınması; korunan kişinin çalışması durumunda varsa çocukları için gerektiğinde ücreti bu kanun kapsamında karşılanmak suretiyle kreş imkanı sağlanacak. Şiddet uygulayan kişi müşterek konuttan derhal uzaklaştırılarak, müşterek konut, korunan kişiye tahsis edilecek. Kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim edecek; silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevi ifa etse bile bu görevi nedeniyle zimmetinde bulunan silahı yine kurumuna teslim edecek. Korunan kişilerin bulundukları yerde alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmayacak ya da bu maddelerin etkisindeyken korunan kişilere yaklaşmayacak; bağımlılığının olması halinde hastaneye yatmak dahil, muayene ve tedavisi sağlanacaktır" dedi.

                 Kayseri kadın sığınma evi yetkililerinden yaşam şartları ve sıkıntılar hakkında bilgi alan, Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, aynı gün içinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile görüşerek ihtiyaç ve talepleri iletti. AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Bakan Şahin ile yaptığı istişareler sonucu, Kayseri'ye yeni kadın sığınma evi yapılmasına dair çalışmaların başlatılacağı müjdesini verdi.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti