SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLER MÜJDE

SİGARAYI  BIRAKMAK  İSTEYENLER  MÜJDE

ÜCRETSİZ İLAÇ DÖNEMİ YENİDEN BAŞLADI

HABERİ İZLE

Sağlık Bakanlığı, 2011 yılında dağıtılan 300 bin ilacın tükenmesi üzerine ücretsiz temin uygulamasını yeniden başlattı. Konu ile ilgili olara  haber ekibimiz aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirerek  ilimiz sakinlerinin bu hizmetten nasıl  faydalanabilecekleri konusunda  açıklamalarda  bulunan  Eğitim Araştırma Hastanesi  Başhekimi  Doç. Dr. İbrahim  ÖZCAN Bu ilaçların ücreti 80 ila 200 lira arasında değişiyor. Ortalama bir sigara bıraktırma tedavisi 3 ay sürüyor. Böylece hastalar yaklaşık 600 lira gibi bir maliyetten kurtulacak” ifadesini kullandı…

Sağlık Bakanlığının 2011 yılında  gerçekleştirdiği sigarayı bırakma ilaçlarının ücretsiz verilmesi uygulamasına  yeniden başlandı. Sigaradan kurtulmak isteyen bir tiryakinin yaklaşık 600 lirası,  devletin sağladığı bu destekle cebinde kalıyor.

Bakanlığı'nın  2011 yılında dağıtılan 300 bin ilacın tükenmesi üzerine ücretsiz temin uygulamasını yeniden başlatması  ile birlikte   harekete geçen vatandaşların bu hizmetten nasıl faydalanabileceklerine dair  bilgi  talepleri üzerine  Eğitim Araştırma Hastanesi  Başhekimi  Doç.Dr. İbrahim Özcan'ın  kapısını çalan haber ekibimiz  hem uygulamanın devlete olan  bireysel maliyeti, hem de  bu hizmetten vatandaşın nasıl faydalanacağı konusunda bilgi aldılar….

Haber  ekibimizin  uygulama  hakkındaki  sorularını cevaplayan  Doç.Dr. Özcan yaptığı değerlendirmede  Her hastaya ilaç vermiyoruz. Hasta bize geldiğinde objektif olarak tüm verilerle kararlılığını değerlendirdikten sonra sigara bırakma ilacı öneriyoruz. Bu ilaçların ücreti 80 ila 200 lira arasında değişiyor. Ortalama bir sigara bıraktırma tedavisi 3 ay sürüyor. Böylece hastalar yaklaşık 600 lira gibi bir maliyetten kurtuldu” ifadesini  kullandı…                               

Polikliniklerin işleyişi hakkında bilgi veren  Doç.Dr. ÖZCAN  kişinin başvuru  sonrası fagerström nikotin bağımlılık testi yapılarak bağımlılık derecesinin  ölçüldüğünü belirterek , bu derecelendirmede, 0-3 değerin hafif, 3-7`nin orta, 7-10`un ağır  bağımlı sayıldığının altını çizerek  "Hastanın yaşam tarzı ve diğer hastalıklarına  göre iki sigara bırakma ilacından birini yazıyoruz.  Kişi uzun yol tır şoförü ya da kesici alet kullanmak zorunda  olan bir mesleğe sahipse tedavi sürecinde daha özenli ve dikkatli davranmak zorundayız” diye  konuştu…

Bazen ilaç vermeyip nikotin yerine koyma tedavileri ve psikolojik  destekte de bulunabildiklerini aktaran  Doç.Dr. Özcan  şunları kaydetti… "Sigara Bırakma Polikliniği bünyesinde görev yapan psikologlar da  hastayı değerlendiriyor. Gerekli değerlendirmelerin ardından sigara bıraktırma  müdahalesi başlıyor. Bunlar nikotin bandı ve sakızıyla da olabiliyor, ilaçla da  olabiliyor. Her hastaya ilaç vermiyoruz. Hasta bize geldiğinde objektif olarak  tüm verilerle kararlılığını değerlendirdikten sonra sigara bırakma ilacı  öneriyoruz. Bu değerlendirme süreci bazen bir, bazen iki haftayı bulabiliyor.  Hastaları birkaç defa çağırmak durumunda kalabiliyoruz. Hastalarımız, sigara  bırakma ilaçlarının ücretsiz verilmesinden çok memnun. Bu ilaçların ücreti 80 ila  200 lira arasında değişiyor. Ortalama bir sigara bıraktırma tedavisi 3 ay  sürüyor. Böylece hastalar yaklaşık 600 lira gibi bir maliyetten kurtuldu."



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi