ŞİDDETLİ FIRTINA ÇATILARI UÇURDU, AĞAÇLARI DEVİRDİ.

ŞİDDETLİ  FIRTINA ÇATILARI UÇURDU, AĞAÇLARI DEVİRDİ.

İlimizde sabah saatlerinde başlayan fırtına çok sayıda apartmanın çatısını uçurdu. Ağaçları devirdi. Bir kişi reklam tabelasının üzerine düşmesi sonucu yaralandı. Araçlar üzerine düşen çatı ve ağaçlar maddi hasara neden oldu..

İl  genelinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli lodosun saatteki hızı 80 kilometreyi aştı. Öğle saatlerine doğru iyice şiddetini artıran fırtına nedeniyle şehir merkezinde bazı binaların çatısı uçtu. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir işyerinde asılı olan büyük reklam tabelası düştü. Hemen yanında bulunan bir taksi durağı devrildi. Bir işyerine ait camlar kırıldı. Bir işyerinin camı kırıldı ve aşağı düştü. Yine aynı mahalledeki 10 katlı Cumhuriyet İş Hanı'nın çatısı uçtu. Vatandaşlar, çatının önce yerinden oynadığını ve sarktığını, bunu gören herkesin kaçtığını belirtti. Daha sonra aşağı sarkan çatı düştü. Çatının düşeceğinin önceden görülmüş olmasaydı çok sayıda insanın yaralanabileceği ifade edildi. Bina çatısı ile birlikte uçan bir reklam tabelası ise apartmandan yaklaşık 300 metre uzaklıktaki bir vatandaşın üzerine düştü. Yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Yanıkoğlu Mahallesi'nde de 2 işyerlerinin bulunduğu apartmanların çatısı uçtu. Otomobillerin üzerine düşen çatı maddi hasara neden oldu.
İl Sağlık Müdürlüğü'nün bahçesindeki yaklaşık 30 yıllık çam ağacı bina üzerine devrildi. Olayda 2 araçta maddi hasar meydana gelirken  şiddetli rüzgarın  öğleden sonra etkisini  artırması ile Eğitim Araştırma Hastanesinin çatısı park halindeki araçların üzerine  üçtü…
 il genelinde fırtına nedeniyle yaklaşık 30 kadar binanın çatısının uçtuğu öğrenildi. Çok sayıda da ağaçların köklerinden devrildiği belirtildi. Olaylarda ise maddi hasar meydana geldi.
Öte yandan  ilimizde etkili olan şiddetli rüzgar hava trafiğiide olumsuz etkiledi.   Fırtına nedeniyle  sabah saatlerinde Erkilet Havaalanı'na iniş yapamayan 2 uçaktan biri Nevşehir'e, diğeri de Ankara'ya yönlendirildi.
Erkilet Havaalanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan kalkış yapan Pegasus'a ait uçak, şiddetli rüzgar nedeniyle iniş yapamayınca, Ankara Esenboğa Havaalanı'na yönlendirildi. Van uçuşunu gerçekleştiren bir uçak ise Nevşehir Kapadokya Havaalanı'na iniş yaptı.
Yetkililer, şimdiye kadar bu 2 uçuş dışında hava ulaşımında bir aksaklığın yaşanmadığını, ilerleyen saatlerde rüzgarın şiddetini artırması ihtimaline karşılık da gerekli önlemlerin alındığını bildirdiler.

 




yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”