Sıcak İklim Hayvanlarına Özel Bakım

Sıcak İklim Hayvanlarına Özel Bakım

Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nde sıcak iklim hayvanlarının aşırı soğuklardan olumsuz etkilenmemesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Kayseri'de havaların soğumasıyla birlikte bölgenin en büyük hayvanat bahçesi olan Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nde, tropikal hayvanların aşırı soğuklardan etkilenmemesi için hazırlıklar tamamlandı.

Sıcak iklim hayvanlarının soğuklardan olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Kaan Erkek şu bilgileri paylaştı  "180 bin metrekare alan üzerine kurulu 153 türde bin 600 hayvan bulunmaktadır. Yaz aylarından kış aylarına geçişte hayvanların ortamlarında genellikle ısılarına yönelik çalışmalar yapmaktayız. Kış ayları gelmeden önce gerek kombi bakımlarını, gerek ufolar, gerek alttan ısıtmalar gibi fiziksel hazırlıklarımızı yaptık. Şu an herhangi bir sıkıntı olmadan çalışmaktadır. Özellikle tropik olan hayvanlarımız nemli ve ısısı yüksek olan ortamlarda yaşamakta. Onların da hazırlığını yaptık, şu anda bir sıkıntı olmadan yaşamlarını sürdürüyorlar"

Ayrıca hayvanların yiyeceklerinin de kış şartlarına uygun olarak hazırlandığını aktaran Erkek şöyle konuştu  "Hayvanlar için kış rasyonuna geçtik. Bu rasyonda enerjisi çok olan yiyecekler kullanıyoruz. Kış şartlarına yönelik olarak öğünlerini de artırıyoruz. Hayvanlarımızın enerji yüklü yiyeceklerle beslenmesini sağlıyoruz"

Veteriner Hekim Kaan Erkek, soğuk havayı seven bozkurt ve ayıların ise bayram havası içerisine girdiğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ