SGK TEŞVİKLERİ 2020 YILINDA DA İŞVERENE SOLUK OLACAK

SGK TEŞVİKLERİ 2020 YILINDA DA İŞVERENE SOLUK OLACAK

Sgk İl Müdürü Hacı Ali Hasgül: Sosyal Güvenlik Kurumu olarak gerek iktisadi, gerekse sosyal hayata pozitif müdahale anlamında teşviklerimiz var

SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül 2020 yılı teşvikleri ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada teşviklerin 2020 yılında da işverenlere soluk aldıracak nitelikte olduğunu vurgulayarak “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak gerek iktisadi, gerekse sosyal hayata pozitif müdahale anlamında teşviklerimiz var. Bugün 4B sigortalılarımız için uyguladığımız teşvikleri ve Asgari Ücret Desteği’ni de sayacak olursak oldukça cazip toplam 18 teşvik uygulamamız bulunmakta” ifadesini kullandı.

Haber Merkezimizin 2020 teşviklerine yönelik sorularına yazılı açıklama ile cevap veren SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül işçi çalıştıran işverenlere yönelik Sosyal Güvenlik Kurumunca sağlanan teşviklerin 2020 yılında da devam edeceği müjdesini verip; 2006 yılında kurumlar arası koordinasyon toplantılarında fikir olarak doğan istihdam teşviklerinin bugün kayıtlı sigortalı istihdamın artırılması, kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamın arttırılması, bölgesel gelişmişlik farklılıklarını elimine etmek, arge gibi ülkemizin teknolojik gelişimine katkı, kültürel teşviklerle sosyal hayata dokunuş sağlama gibi ekonomik enstrüman olarak teşviklerin çalışma hayatımızın en önemli parçalarından biri haline geldiğini vurgulayarak “İş dünyasında primini düzenli ödeyen işverenlerimiz ve kendi nam ve hesabına çalışan esnaflarımız prim yapılandırmaları ile kendilerinin bir nevi cezalandırıldığı hissine kapılıyordu. Bu haklı serzenişlere karşı kurumumuz düzenli prim ödemesini hemen tüm teşviklerin ön şartı haline getirmiştir. Eski ismi ile Bağ-kur sigortalılarımız için düzenli prim ödemesi yapılması halinde sigortalılarımızın herhangi bir başvuru alınmaksızın sistem tarafından 5 puanlık prim teşviki yapılmaktadır. Bu 147,15 TL teşvik miktarına tekabül etmektedir. Bu da düzenli prim ödeyen Bağ-kur sigortalılarımız için bir avantajdır. Bağ-kur prim borcu olan sigortalılarımız sigorta dosyasının bulunduğu merkez müdürlüğümüze başvurarak Bağ-kur prim borcunu yapılandırılırsa ve taksitlerini cari prim ile zamanında öderse onlar da bu teşvikten faydalanacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasının devamında Sosyal Güvenlik Kurumunca uygulanan teşvikler hakkında detaylar veren İl Müdürü Hasgül “Sosyal güvenlik kurumu olarak gerek iktisadi, gerekse sosyal hayata pozitif müdahale anlamında teşviklerimiz var. Bugün Bağkur'da olarak bilinen 4B sigortalılarımız için uyguladığımız teşvikleri ve asgari ücret desteğini de sayarsak oldukça cazip toplam 18 teşvik uygulamamız bulunmakta. Engelli, kadın, sosyal hizmetler kurumunda kalan kişilerin ve genç çalışan istihdamı bunlar sosyal hayata pozitif müdahale anlamda akla gelen ilk teşviklerdir. Kültürel yatırımlar için verilen teşvikler ise yine sosyal boyutlu kültürel bir teşviktir. Ülkemizin sanayi gelişimi için arge teşviki ise bu yönde yapılacak yatırımlara sosyal güvenlik kurumu olarak katkı anlamında bir teşviktir” ifadesini kullandı.

İl Müdürü Hasgül açıklamasının sonunda medyaya yansıyan ilave 6 puanlık indirim teşviki konusunda küçük bir açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini dile getirerek “Bu teşvik bölgesel gelişmişlik farklılıklarını elimine etmeye yönelik bir teşvik olarak karşımıza çıkıyor. Bu yönüyle Kayserimiz ekonomik olarak gelişmiş sanayi şehri kategorisine girdiği için şehrimiz bu teşvikin dışında tutulmuş. Ancak şehrimizin gelişmiş sanayi kategorisine girmesi bizim için bir tesellidir” dedi.



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"