SEYYİD BURHANEDDİN DERNEĞİ BAŞKANI GÜNDÜZ,

SEYYİD BURHANEDDİN DERNEĞİ BAŞKANI GÜNDÜZ,

?HAVA ALANI´NA SEYYİD BURHANETTİN HZ.´NİN ADI VERİLSİN?

Seyyid Burhaneddin Hazretleri Derneği Başkanı Mehmet Şerif Gündüz  tertiplenen basın toplantısında  yönetim kurulu üyeleri ile birlikte medya mensuplarının  karşısına çıkarak  dernek olarak  hayata geçirmeyi planladıkları  çalışmalar hakkında bilgi verip, dilek ve temennilerini  dile getirdi?  Gündüz  Erkilet  Hava Alanı ve Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü´nün isminin  Seyyid Burhanettin  Hazretleri  olarak  değiştirilmesini  önderdi?

Seyyid Burhaneddin Hazretleri Derneği Başkanı Gündüz derneğin yeni oluşturulan yönetim kurulu üyeleri  ile birlikte düzenlediği basın toplantısına sözlerine  ABD Başkanı Tramp´ın  Kudüs´ü İsrail´in başkenti ilan etme kararını  şiddetle kınadıklarını ve protesto ettiklerini belirterek?  Tüm İslam  Alemi  birlik ve beraberlik içinde bu konuda gerekli reaksiyonları göstermeli  ve akan mazlum kanlarının durdurulmasını  için çaba sarf etmelidir? ifadesini  kullandı?

Sözlerinin devamında  dernek olarak geçmişte birçok faaliyetlerde bulunduklarını belirten Gündüz,  Seyyid Burhaneddin Hazretleri anma günleri, şiir ve makale yarışmaları, seminer ve konferans tertiplediklerini, son olarak 2011 Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Uluslar arası Seyyid Burhaneddin Hazretleri Sempozyumu´nu düzenlediklerini  hatırlatarak;  planladıkları yeni faaliyetler  hakkında  şunları kaydetti? ? Yeni yapılan eğitim ve araştırma hastanesine, Erciyes Üniversitesinin merkez kampüsüne, Kayseri´de yeni inşa edilecek olan meydana ve Erkilet hava meydanına Seyyid Burhaneddin Hazretlerinin isminin verilmesi. Okullarda Seyyid Burhaneddin Hazretleri Hakkında piyesler, seminerler, konferanslar, şiirler, yarışmalar ve diğer tanıtım etkinliklerin yapılması. Erciyes Üniversitesi´nde Seyyid Burhaneddin Hazretleri Araştırma Enstitüsünün kurulması. Seyyid Burhaneddin Hazretleri´nin eseri olan Maarifi´nin tekrara baskısının yapılması için gerekli çalışmaların yapılması. Türbenin yanında haftanın belirli günlerinde gelen ziyaretçilere canlı bilgi sunulması ve bölgede Seyyid Burhaneddin Hazretleri Külliyesinin yapılması. ?

HABER  :  STJ. SERHAT  ÖLMEZ?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor