SES GREV GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

SES GREV GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) 21 Aralık'ta diğer kamu emekçi sendikaları ile birlikte başlayacağı grevin gerekçesini açıkladı.

SES Kayseri Şube Başkanı Ali Yıldırım, 21 Aralık'ta başlanacak olan grevin gerekçelerine dair yazılı bir açıklamada bulundu. Düşük gelir gruplarının sağlık hizmetlerine erişiminin giderek zorlaştığını ifade eden Yıldırım, AK Parti hükümetinin sağlıkta dönüşüm programının gerçek yüzünün ortaya çıktığını dile getirdi. Yıldırım, projenin sağlığı aslında paralı hale getirmesini devlet hastanelerinde muayene katılım payı için 8 TL, özel hastanelerde muayene katılım payı için 15 TL, yazılan reçetenin yüzde 20'sinin alınması, 5 gün içinde farklı bir dalda doktora gidilmesi halinde 5 TL fazladan ödenmesi, bazı özel hastanelerde muayene farkı olarak 100 TL'na kadar ekstra ücret alınması gibi durumlara bağladı

Yıldırım ayrıca, Emekli Sandığı Kanunu'nda yapılan bazı değişikliklerle 2012 yılından itibaren vatandaşın sağlık gideri için harcayacağı parada artış olacağını da kaydetti. Yine 2012'den itibaren yeşil kart uygulamasının sona ereceğine de dikkat çeken Yıldırım, “Bu ülkedeki 5 milyon güvencesi olmayanlara, yeni 5 milyon kişi eklenecek. Güvencesi olanlarda katkı-kalım payı ve ilave ücretlerden muayene ve tedavi olamayacak ya da zorlanacak.”

Yıldırım, tüm bu nedenlerden dolayı, ücretsiz, nitelikli, erişilebilir, toplumcu bir sağlık sistemi talebinde bulunmak için 21 Aralık'ta greve gideceklerini belirtti.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi