SERBEST MALİ MÜŞAVİRLER

SERBEST MALİ MÜŞAVİRLER

YENİ HİZMET BİNASLARINA KAVUŞTU?

İlimizde faaliyet gösteren Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin üye olduğu meslek birliği Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası´nın yeni hizmet binası törenle hizmete açıldı? TÜRMOB Genel Başkanı Yeminli Mali Müşavir Nail Sanlı´nın da iştirak ettiği açılış töreninde konuşan açılışın bir diğer önemli ismi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ?Geçtiğimiz yıl yürürlüğe konulan elektronik fatura bu dönemi açtı, ancak yeterli değil. Hemen arkasında elektronik defter uygulamaları başlıyor. Böylece tüm kayıtlar elektronik ortamda yer alacak? ifadesini kullandı?
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası´nın yeni hizmet binasını açılışına TÜRMOB Genel Başkanı Yeminli Mali Müşavir Nail Sanlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kocasinan Eski Belediye Başkanı Bekir Yıldız, SMMO Kayseri Başkanı Baki Gümüşoluk ve çok sayıda oda üyesi iştirak etti?
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Oda Başkanı Baki Gümüşoluk ise 1990 yılında kurulan odanın bugün bin 314 üye ve 358 stajyeri ile Türkiye´de 11´inci oda olduğunu hatırlatarak ?10 ay gibi kısa bir sürede de inşaatı tamamlayarak faaliyete geçirdik. 629 bin TL´si arsa bedeli olmak üzere, tefrişatları dahil 3 milyon 459 bin TL´ye mal olmuştur. Oda binamızın arsası bin 479 metrekare, zemin oturumu da 570 metrekaredir. 330 kişilik seminer salonu, biri bilgisayar olmak üzere 4 sınıfı, 1 adet 100 kişilik eğitim salonu ve 13 adet de kurullarımızın kullanacağı alandan oluşmaktadır. Yani binamızın büyük bölümü eğitim alanlarına ayrılmıştır.? Dedi?
Açılışın onur konuklarından TÜRMOB Genel Başkanı Yeminli Mali Müşavir Nail Sanlı 102 bine yakın üyesi bulunan birliklerinin temek amacının eğitimli üyeler yetiştirmek olduğunu vurgulayıp müşavir ya da serbest muhasebeci olma sürecinin zorlu olduğuna dikkat çekerek ?Biri kendisine serbest muhasebeci ya da mali müşavir olmak isterse ve her şey yolunda giderse 9 yıla ihtiyacı vardır. Yeminli mali müşavir olmak için de on dokuz yıl. Onun için bu yolun çok zorlu bir süreç olduğunu biliyoruz. Ama mesleğin gerçek sahipleri staj ve sınavla bu mesleğe girenlerdir. Bu meslek onlara emanet.? Değerlendirmesinde bulundu?.
Açılışın bir diğer önemli ismi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ise ?Son 20 yıldır, kredi kartı, banka kartı, çek, elektronik ödeme araçları gibi çok çeşitli ödeme araçları devreye girdi. Bu kadar hızlı gelişen teknolojide kayıt sisteminde de gelişim olacaktı elbette. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe konulan elektronik fatura bu dönemi açtı, ancak yeterli değil. Hemen arkasında elektronik defter uygulamaları başlıyor. Böylece tüm kayıtlar elektronik ortamda yer alacak? ifadesini kullandı?
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdela kesilerek yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştririldi?.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti