SEMT PAZARINDA ZAM ŞAMPİYONU MANDALİNA OLDU

SEMT PAZARINDA ZAM ŞAMPİYONU MANDALİNA OLDU

"DİĞER ÜRÜNLERDE FİYATLAR NORMAL"

Kayseri’de semt pazarlarında bu hafta zam şampiyonu mandalina oldu.

Kayseri’de haftanın her günü kentin farklı bir mahallesinde kurulan semt pazarlarında bu haftanın zam şampiyonu mandalina oldu. Geçen haftalara göre, mandalinanın fiyatında artış yaşanırken, bu durumu pazarcılarda, vatandaşta şaşkınlıkla karşıladı. Mandalinanın zamlandığını ve diğer ürünlerin fiyatlarının normal olduğunu söyleyen pazarcı Bülent Çukurçam, yağışın az olmasından dolayı mandalina ağaçlarının seyrek olduğunu bu nedenle de mandalinanın az olduğunu belirtti. Çukurçam, ”Şuanda mandalina zamlandı. Diğer ürünlerde fiyatlar normal. Bu sene fazla yağış olmadığı için mandalina ağaçları seyrek ve mandalina az. Bu haftanın şampiyonu mandalina, diğer ürünler normal. Muz 8 TL, portakalın 3 kilosu 10 TL, hurma 5 TL, kivi 6 TL gibi fiyatlarla seyrediyor. Müşterilerin pazara ilgisi soğuk, vatandaş 3 kilo alacağına 1 kilo ve ya yarım kilo alıyor. Pazarda yoğunluk normal birde korona virüsten dolayı pazarları kıstılar” ifadelerini kullandı.

Pazarcı Abdullah Yıldırım ise, “Şuanda biraz mandalinanın fiyatında uçuş var. Diğer geri kalan ürünlerin fiyatları güzel herhangi bir problem yok. Müşteriler pazara geliyorlar. Kovid-19 nedeni ile pazara gelmiyorlar diyorlar ama bence öyle bir sorun yok” dedi.

Müşterilerden Cuma Arslan ise mandalinanın ve hurmanın fiyatının yüksek olduğunu söyleyerek, "Mandalinanın fiyatı yüksek, hurmalarda aynı şekilde yüksek. Piyasada iyi değil ama korona virüsten dolayı millet işe gidemiyor, çalışamıyor. Kısıtlamalardan dolayı evlerde kaldıkları için Pazarda fiyatlar yükseldi. Memnun değiliz şuanda. Vatandaşta para yok. Olmayınca da memnun olabilir misin? Olamazsın" diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor