"SEKTÖRÜN LİDERİ BİZİZ"

BOYDAK HOLDİNG CEO´SU ERTEKİN: "TÜRKİYE NE KADAR BÜYÜRSE BOYDAK HOLDİNG DE O KADAR BÜYÜYECEK"

Boydak Holding´in yeni CEO´su Alpaslan Baki Ertekin Holdingin Organize Sanayi Bölgesindeki  hizmet binasında  tertiplenen  kahvaltılı  basın toplantısı ilimiz  medya mensupları ile bir araya geldi?   Hem tanışma ? hem de 2017 t-yılının değerlendirmesi niteliğini taşıyan toplantıda konuşan Ertekin, "Geçen sene ciromuz 8,7 milyar lira. Grup kendi içinde yüzde 30 büyüdü. Bu çok ciddi bir başarı çünkü 2016 büyümesi yüzde 2 oldu. Bu başarı TMSF´nin gelmesi ile işlerin biraz daha disiplinli hale gelmesi ve arkadaşlarımızın biraz daha gayretli çalışması ile oldu" değerlendirmesinde bulundu?

Boydak Holding´in yeni CEO´su Alpaslan Baki Ertekin Holdingin Organize Sanayi Bölgesindeki hizmet binasında tertiplenen kahvaltılı basın toplantısı ilimiz medya mensupları ile bir araya geldi?   Boydak´ın 8 sektörde 35 şirket ile faaliyet gösterdiğini hatırlatarak söze başlayan Ertekin "Bu sene 61´inci yılımızı kutlayacağız. ISO ilk 500´de 7 şirketimiz var. İki tane de ISO II. 500´de şirketimiz var. Geçen sene ciromuz 8,7 milyar lira. Grup kendi içinde yüzde 30 büyüdü. Bu çok ciddi bir başarı çünkü 2016 büyümesi yüzde 2 oldu. Bu başarı TMSF´nin gelmesi ile işlerin biraz daha disiplinli hale gelmesi ve arkadaşlarımızın biraz daha gayretli çalışması ile oldu. Bu başarıda ayrıca önemli etkenlerden biri de katma değer indiriminin birçok sektörde uygulanması. Bu sektörlerden biri de mobilya sektörü oldu. İnsanlar geçmiş yıllarda öteledikleri ihtiyaçlarını geçen sene karşıladılar. Bizim ciromuzun yarısı mobilya ile ilgili işlerden geliyor. Biz bu mobilya sektöründeki KDV indirimini çok iyi kullandık" ifadesini kullandı?                           

Sözlerinin devamında Mobilya Sektörü´nün liderinin kendileri olduğunu vurgulayan Ertekin, 2017 yılında ekonomik açıdan Türkiye´nin iyi bir büyüme performansı gösterdiğinin altını çizip ciro bazında büyüme beklentilerinin Türkiye´nin büyüme beklentisi ile paralel olduğunu vurgulayarak, "Türkiye ekonomisi 2018 yılında da minimum yüzde 5-6 büyüme gösterecektir. Biz de büyüme rakamlarımızı ona göre revize ettik. Türkiye ne kadar büyürse Boydak o kadar büyümeli dedik. Geçen yılki cirolarımızın yüzde 34´ü mobilyadan, yüzde 22´si pazarlama şirketlerinden geldi. Endüstriyel grupta yüzde 20 ciro yaptık. Kablo ve enerjide yüzde 7 ciromuz oldu. İhracat rakamlarımız 280 milyon dolar civarındaydı, bu sene ihracatta 300 milyon doların çok üstüne çıkacağını umuyoruz. Grubumuzda şu an itibariyle 12 bin 210 arkadaşımız çalışıyor" ifadelerini kullandı.                                                                                

Ertekin ´Boydak Grubu´nun satışı ile ilgili bir gelişme olup olmadığı yönündeki soruyu ise şöyle cevapladı? "Türkiye bir hukuk devletidir. Mahkeme süreçleri devam ediyor. Mahkeme süreçleri devam edene kadar bu grupların durumları ile ilgili nasıl bir tasarruf uygulanacağı belli değil. Bir tane fişek fabrikası mahkeme kararı beklenmeden satıldı ama o milli savunma ile ilgili stratejik bir fabrikaydı. Şu anda o fabrika TSK´ya mermi üretmeye başladı ve devam ediyor. Bizim ürünlerimiz de ekonomi açısından önemli ancak hiçbirinin stratejik bir önemi yok. Mahkeme süreçleri sonunda Sayın Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız bu şirketlerin ne yapılacağı ile ilgili kararı verir. Geçmişte yapılan özelleştirmeleri düşünün, hepsinde hem özelleştirilen şirketlerin performansı arttı hem de çalışan insanların sosyal imkanları arttı. Yani devlet ne sektörleri mağdur etti ne de çalışanları mağdur etti. Burada da aziz devlet ne çalışanları ne de bu sektörleri mağdur eder. Devlet büyüktür, gerekli tedbirleri alır."                              



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi