ŞEHİTLER ANISINA 2 KITADA 22 ÜLKEYİ AŞACAKLAR

ŞEHİTLER ANISINA 2 KITADA 22 ÜLKEYİ AŞACAKLAR

Kayserili gezginler Mustafa Özdemir ve Yusuf Şentürk, şehitler anısına motosikletle 15 bin kilometre yol katederek 2 kıtadaki 22 ülkede 80 şehri ziyaret edecek

Kayserili gezginler Mustafa Özdemir ve Yusuf Şentürk, şehitler anısına motosikletle 15 bin kilometre yol katederek 2 kıtadaki 22 ülkede 80 şehri ziyaret edecek

Kayserili gezginler Mustafa Özdemir ve Yusuf Şentürk, şehitler anısına motosikletle 15 bin kilometre yol katederek 2 kıtadaki 22 ülkede 80 şehri ziyaret edecek.

Kayseri Motosiklet Kulübü (KAYMOK) Başkanı da olan Mustafa Öztürk ile gezgin Yusuf Şentürk, şehitler anısına çıkacakları ve yaklaşık 25 gün sürecek Avrupa ve Afrika turunun hazırlıklarını sürdürüyor.

Gezi kapsamında Almanya´dan Fas´a kadar 22 ülke ve 80 şehri ziyaret edecek gezginler, şehitler anısına dua edip İstiklal Marşı´nı okuyacak.

Motosiklet tutkunu gezginler, yanlarında taşıyacakları Türk bayrağını, Batı Sahra Çölü ve Atlas Dağlarında da dalgalandıracak.

Mustafa Özdemir, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce de şehitler anısına motosikletiyle Avrupa´ya gezi düzenlediğini anımsattı.

"Amaç farkındalık oluşturmak"

Şehitler için farkındalık oluşturmak amacıyla yola çıkacaklarını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Yusuf Şentürk kardeşimle birlikte terörün dilinin, dininin, ırkının, renginin olmadığını, dünyanın her ülkesinde başlı başına problem olduğunu anlatmak ve şehitlerimiz için farkındalık oluşturmak amacıyla Kayseri´den Afrika´nın Batı Sahra Çölü´ne kadar motorlarımızı süreceğiz. 25 gün sürecek rotamız kapsamında 2 kıta ve 22 ülkeyi aşacak ve yaklaşık 15 bin kilometre yol katedeceğiz. Ziyaret edeceğimiz ülkelerde soydaşlarımızla bir araya gelerek hasbihal edeceğiz, şehitlerimiz için farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Zorlu bir rota olacak. Gittiğimiz ülkelerde Türk motosiklet kulüplerini, büyükelçiliklerimizi de ziyaret edip, şehitlerimiz için Fatiha okuyacağız. Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneğinin mektubunu da gittiğimiz ülkelerde büyükelçilerimize ileteceğiz. 23 Ağustos Cuma günü bu yolculuğa başlayacağız."

Özdemir, Kuzey Afrika´da bulunan Atlas Dağlarına da tırmanacaklarını anlatarak, burada dua edip, İstiklal Marşı´nı okuyarak Türk bayrağını dalgalandıracaklarını dile getirdi.

Yusuf Şentürk de geziye katılmasında Mustafa Özdemir´in büyük katkısı olduğunu belirtti.

Motosikletleriyle çıkacakları gezi kapsamında şehitler için 22 ülkeye gideceklerini vurgulayan Şentürk, "Projemizin esas amacı, şehitlerimizi yad edip, yakınlarının acısını paylaşmak. Rabbim nasip ederse Fas´ta, Casablanca´da, Atlas Dağlarında şehitlerinizin ruhuna Fatiha okuyacağız. Ayrıca, İstiklal Marşı´mızı okuyup şanlı Türk bayrağımızı da oralarda dalgalandırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”