ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ BASRİ DEMİREL DUALARLA HAKK’A UĞURLANDI

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ BASRİ DEMİREL DUALARLA HAKK’A UĞURLANDI

İDLİB'DE TERÖR SALDIRISINDA ŞEHİT OLAN PİYADE UZMAN ÇAVUŞ BASRİ DEMİREL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Suriye'nin İdlib kentinde 31 Ocak'ta düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Hatay'daki hastanede şehadet mertebesine ulaşan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Basri Demirel baba ocağının bulunduğu Pınarbaşı İlçesi Kızılören Mahallesi’nde gözyaşları ve dualarla Hakk’a uğurlandı. Şehidin askeri parkasını giyen kız kardeşi Fatma Vural, ağabeyinin tabutunun başında asker selamı vererek söylediği "Dik durun, ben dimdik ayaktayım. Şehit oldu benim kuzum" sözleri herkesi gözyaşına boğdu.

31 Ocak’ta Suriye’nin İdlib bölgesinde bulunan Ebu Zehir tren yolu gerginliği azaltma bölgesinde, kimliği tespit edilemeyen bir araçla 3 şahsın bölgeye yaklaşarak gerçekleştridiği saldırı sonucu ağır yaralanan 29 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Basri Demirel kaldırıldığı Hatay Bölge Hastanesinde tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Basri Demirel’in naaşı, hava yolu ile sabah saatlerinde Hatay’dan ilimize getirildi. Havaalanından kortej eşliğinde Pınarbaşı ilçesine bağlı Kızılören Mahallesi’ne götürülen Şehit Uzman Çavuş Basri Demirel’in naaşı, son kez baba evine getirilerek helallik alındı.

Şehidin al bayrağa sarılı cenazesi, daha sonra mahalle mezarlığına nakledildi. Burada ağabeyinin al bayrağa sarılı tabutuna sarılan Fatma Vural, asker selamı vererek, "Dik durun, ben dimdik ayaktayım. Şehit oldu benim kuzum" diyerek gözyaşı döktü.

Cenaze namazına; Vali Şehmus Günaydın, Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, Dursun Ataş ve Çetin Arık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kurum ve kuruluş müdürleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve mahalle sakinleri iştirak etti.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Basri Demirel’in cenazesi İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in kıldırdığı namazın ardından Kızılören Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bir vatan evladı daha hain eller tarafından kara toprağa girerken akıllarda şehit yakınların “Vatan Sağ olsun” sözleri kazındı.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor