ŞEHİT KARDEŞİNİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

ŞEHİT KARDEŞİNİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

Şırnak’ta mayın araması sırasında bir aracın çarpması sonucu şehit olan Jandarma Er Nevzat Akyol`un cenazesinde gözyaşlarına boğulan kız kardeşi, "Sen bana geleceğini söylemiştin. Böyle mi gelecektin?" diye feryat etti.

Şehit Er Nevzat Akyol’un cenaze namazı, öğle vakti Akkışla ilçesi Kululu beldesine bağlı Akin Mahallesi`nde kılındı. Akin İlköğretim Okulu`nun bahçesinde kılınan cenaze namazına; Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Tuğgeneral Cahit Bakır, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz de katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Ali Maraşlıgil kıldırdı.
Şehidin cenazesi Akin İlköğretim Okulu bahçesine getirilirken, babası Mevlüt Akyol, "Oğlum, bir tanem, koçum, ben seni 3 ay sonra tezkere alıp geleceksin diye bekliyordum. Seni böyle mi karşılayacaktık?’’ diye gözyaşı döktü. Anne Döndü Akyol ise, "Oğlum ben seni çifte kurbanlar keserek karşılayacaktım. Niye böyle oldu? Ben senin kanını yerde koymayacağım’’ diye feryat etti.
Şehidin kız kardeşi 12 yaşındaki Zerda Akyol’un feryadı ise yürekleri dağladı. Küçük Zerda, şehit ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutunu görünce, "Ağabey, beni niye bırakıp gittin? Sen bana geleceğini söylemiştin. Böyle mi gelecektin? Ağabey seni böyle mi görecektim?" diye feryat etti. Gözyaşlarına hakim olamayan ve ağabeyinin ardından sürekli dualar eden Zerda`ya rahatsızlanınca sağlık görevlileri müdahale etti.
Bu arada, cenaze namazının kılındığı okul bahçesine gelen kadınların ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak şehit Nevzat Akyol’u selamladıkları görüldü.
Kılınan cenaze namazının ardından, şehit er Nevzat Akyol`un cenazesi Akin Mezarlığında toprağa verildi.
Öte yandan şehit er Nevzat Akyol`la askere gitmeden önce birlikte çalıştıklarını söyleyen besici Eyüp Soylu, "Şehit kardeşimiz bizim yanımızda çalışıyordu ve askere gideceğini, askerde de şehit olacağını söylüyordu. Takdir-i ilahı ama muradına erdi" diye konuştu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor