ŞEHİT AYŞEGÜL PÜRNEK KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI

ŞEHİT AYŞEGÜL PÜRNEK KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI

KAYSERİ'NİN İLK KADIN ŞEHİDİ AYŞEGÜL PÜRNEK KABRİ BAŞINDA ANILDI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memurolarakgörev yaptığı 2016 yılında Kanlı Terör ÖrgütüPkklı teröristlerceAnkara'da gerçekleştirilen canlı bombalıterör saldırısında şehit olan ve ilimizin ilk kadın şehidi ünvanını alanAyşegül Pürnek, şehadetinin 5. yıldönümünde kabri başındadualarla anıldı.

2016 yılında Ankara’daKara Kuvvetleri Komutanlığı'nın servis aracının canlı bomba tarafından patlatılması sonucu şehadete eren ve ilimizin ilk kadın şehidi ünvanını alanAyşegül Pürnek, şehadetinin 5. yılında kabri başında Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği yöneticileri önderliğindemevlit okutuldu. Mevlit törenine Pürnek'in yakınları, protokol üyeleri ve askeri personel iştiraketti.

Medya mensupları ile duygularını paylaşan Anne Gülay Pürnek, "Bugün kızımın ölüm yıldönümü. Kızım gelin oldu, kar yağdı üzerine. Vatan sağ olsun. Evlat acısı çok zor, Allah kimseye vermesin. Rabbim emanetini aldı, sabrını veriyor. Onun özlemi beni çok yıkıyor ama sabrediyorum. O şimdi cennette" diye konuştu.

Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz’daterör örgütü liderlerinin yakalanarak şehit ailelerine hediye edilmesini istediklerini belirterek "5 yıl oldu. Şehidimizi unutmadık. Şehitler, her zaman iftihar duyduğumuz, vatanı için şehit olan kıymetlilerimizdir. Şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Her zaman ailelerinin yanında olacağız. Bu vatan bizim, başka vatanımız yok. Ay yıldızlı al bayrağımız dalgalandığı sürece her zaman ölmeye hazırız. Bu cennet vatanımızı kimse bölüp, parçalayamaz. Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için devletimizin elinden geleni yapmasını istiyoruz. Bitene kadar terörle mücadelenin tavizsiz şekilde devam etmesini istiyoruz. Terör örgütlerinin ele başlarının yakalanarak şehit ailelerine hediye edilmesini istiyoruz. Kravatlı teröristler de meclisimizde milletvekili adı altında kutsal kürsülerde devletimize, milletimize, bayrağımıza hakaretler savuruyor. Onların orada yapmış olduğu konuşmalar bizim kanımıza dokunuyor. Onların biran önce meclisimizden uzaklaştırılmalarını ve hak ettikleri cezalara çarptırılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti