ŞEHİT KIZININ SESİNİ DUYDU

ŞEHİT  KIZININ SESİNİ  DUYDU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 1996 yılında Sakız Adası açıklarında Yunan savaş uçağı tarafından düşürülen Türk F-16'nın şehit pilotu Yüsbaşı Nail Erdoğan'ın naaşının çıkarılması için Genelkurmay Bakanlığı'na talimat verdi.

Bu haber şehit pilotun kızı Evrim Erdoğan’ı sevince boğdu.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , 16 yıl önce Yunan uçakları ile  it dalaşı sırasında düşen  F-16 pilotu Yüzbaşı Nail Erdoğan 'ın naaşının bulunması için devreye girdi. Babasını 7 yaşında kaybeden Pilot Erdoğan'ın kızı Evrim Erdoğan'ın “Babamın naaşı da çıkarılsın” çağrısı üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanlığı 'na “Yüzbaşımızı bulun” talimatı verdi.

 

Evrim Erdoğan, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan Nautilus'un Türk sorumlusu Bodrum Karya Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Tufan Turanlı ile görüştü. Evrim Erdoğan, Turanlı'dan babasının naaşının çıkarılıp kendilerine teslim edilmesi konusunda yardım istedi. Evrim Erdoğan, yardım çağrısının gazetelerde yayınlanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, babasının naaşının çıkarılması konusunda Genelkurmay Başkanlığı'na 'Çıkarın" talimatı verdiğini öğrenince sevince boğuldu. Evrim Erdoğan, Sevinçden havalara uçabilirim. Gerçi bu konuda bize herhangi bir bilgi verilmedi. Umarım bu sevincimiz, bu heyecanımız yarım kalmaz. 400 metre derinlikte demir bir kafes içinde yatan babama ulaşabilirler. Sayın Cumhurbaşkanımıza ilgileri için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, 400 metre derinlikte olduğu bilinen Yüzbaşı Erdoğan'ı Ege'de bulmak için hazırlıklara başladı. Türk jetinin enkazına ulaşan Nautilus gemisi Evrim Erdoğan için yeni bir umut olmuştu. Erdoğan, “1260 metre derinlikteki pilotlar bulunabiliyorsa, babam 400 metre derinlikte olduğu için daha kolay bulunur. Tek sorun var. Başbakan'ın veya Cumhurbaşkanı'nın talimatı gerekiyor. Onlara sesimi duyurmaya çalışıyorum” demişti.

 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor