ŞEHİT TÜMGENERAL AYDOĞAN AYDIN

ŞEHİT TÜMGENERAL AYDOĞAN AYDIN

KÖPRÜLÜ KAVŞAĞININ TEMELİ ATILDI?

Ulaşım yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı´nda yapılacak köprülü kavşağın temellerini attı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin de katılımıyla yapılan törene Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın´ın eşi ve çocukları da iştirak etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, köprülü kavşağı 90 gün içinde tamamlayacaklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı ile Farabi Caddesi´nin devamına açılacak olan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Bulvarı´nın kesiştiği kavşağa, trafiğin kesintisiz akması için köprülü kavşak yapılıyor. Köprülü Kavşağın temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Ekonomi Eski Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12´nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın´ın eşi Nuray Aydın ile çocukları Berkay ve Tuna Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in eşi İkbal Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´nin en büyük yatırımcı kuruluşu olduklarını belirterek, hizmet ve yatırımlara ara vermeden ve hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Alt yapıdan üst yapıya, yeşil alandan sosyal projelere kadar her alanda çok önemli yatırımlar yaptıklarını; ancak göreve geldiği ilk günlerde de vurguladığı gibi ulaşıma çok daha fazla ağırlık verdiklerini dile getiren Başkan Çelik, ?Ulaşımda sadece şehrimizin bugününü değil geleceğini de düşünerek yatırımlar yapıyoruz. Yaptığımız planlamalar çerçevesinde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan raylı sistem hatları, katlı kavşaklar ve alternatif yolların toplam proje bedeli 1 milyar 200 milyon TL´yi buluyor. Bu büyüklükteki bir yatırımın altına kolay kolay hiçbir belediye giremez. Ama biz Büyükşehir Belediyemizin gücü, bakan ve milletvekillerimizin desteği ve değerli hemşehrilerimizin güveniyle dev yatırımları ardı ardına hayata geçiriyoruz? değerlendirmesinde bulundu?

Konuşmasında Kocasinan ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı´nda açılan ve yapımı devam eden köprülü kavşaklardan bahseden Başkan Çelik, üç yıl gibi kısa bir süreye sığdırdıkları köprülü kavşak yatırımlarının bunlarla sınırlı olmadığını söyledi ve Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Köprülü Kavşağı başta olmak üzere yeni köprülü kavşakların temellerinin bu yıl atılacağını belirtti. Farabi Caddesi´nin devamına açacakları ve Talas Yolu´na bağlayacakları caddeye Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nin oybirliğiyle Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Paşamızın ismini verdiklerini hatırlatan Başkan Çelik, sözlerini  şöyle sürdürdü? ?Açacağımız caddeyi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı´na bağlayacak olan köprülü kavşağa da Değerli Paşamızın adını verdik. Bu vesileyle Aydoğan Aydın Paşamızı rahmetle ve şükranla anıyorum. Aydın Paşamız Kayseri Komando Tugay Komutanı iken bu yolların açılmasına izin verilmesinde çok büyük gayret gösterdi. Bu anlamlı törenimizde değerli eşleri ve çocuklarının aramızda olmalarından büyük mutluluk duyuyorum?

Başkan Çelik, temeli atılacak olan köprülü kavşağın uzunluğunun toplam 380 metre olacağını, üzerinde çift yönlü ikişer şerit taşıt yolu ile 12 metrelik raylı sistem yolunun bulunacağını kaydetti.  Köprülü kavşağın maliyetinin çevre düzenlemeleri ile birlikte 10 milyon TL´yi geçeceğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, üç ayda çalışmaları tamamlayacaklarını kaydetti.

Törende konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız da Tümgeneral Aydoğan Aydın´ın vatanını, milletini, dinini, diyanetini seven bir komutan olduğunu ve herkesin gönlünde iz bıraktığını belirterek, böyle bir yatırıma isminin verilmesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür etti. Başkan Çelik´in açıkladığı ulaşım yatırımlarının Kayseri´de 1,2 milyar TL´ye ulaşmasının önemini de vurgulayan Yıldız, bu yatırımların Kayseri´yi daha vasıflı hale getirdiğini kaydetti.

Vali Süleyman Kamçı ise 2012-2016 yılları arasında Kayseri Komando Tugay Komutanı olan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın´ı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını belirtti. Vali Kamçı, Büyükşehir Belediyesi´nin böyle bir eserle Aydoğan Aydın´ın ismini yaşatacak olması nedeniyle büyük bir vefa örneği gösterdiğini kaydetti?

Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de Kayseri´de her hafta yatırımlara şahitlik yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi´nin Kayseri ekonomisine katkısına da vurgu yapan Bakan Özhaseki, ?Bir farkla klasik bir gün yaşıyoruz. Ben her cumartesi geliyorum, belediyelerimizin temel atma ve açılış programlarına katılıyorum. Belediyelerimiz bir taraftan alt ve üst yapıda çalışırken bir taraftan da Kayseri ekonomisine katkıda bulunuyor. Bugünün diğer günlerden farkı ise köprülü kavşağa komutanımızın isminin verilmesi. Tümgeneral Aydoğan Aydın yiğit bir Anadolu çocuğuydu. Dün yine Onun birliğindeydim. Arkadaşlarına bu törenden bahsettim ve komutanımızın isminin verileceğini ifade ettim. Unutulmadığı ve takdir edildiği için çok mutlu oldular? dedi.    

Konuşmasında Türkiye´nin zor bir coğrafyada bulunduğunu ve üzerimize oyunlar oynandığını ifade eden Bakan Özhaseki, bu oyunları bozmak için dimdik ayakta durduğumuzu belirtti ve teröristlere karşı en güçlü şekilde mücadele edildiğini dile getirdi.           

Konuşmaların ardından Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Köprülü Kavşağı´nın temelinin atılması için protokol kürsüye davet edildi. Bu sırada kısa bir konuşma yapan Aydoğan Aydın´ın oğlu Berkay Aydın, babasının vatanseverliliğinin, fedakarlığının gelecek nesillere böyle bir tesisle aktarılacak olmasından dolayı gurur duyduğunu belirtti ve teşekkür etti. Daha sonra İl Müftüsü Şahin Güven´in dualarıyla köprülü kavşağın temelleri atıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak