ŞEHİT KOMANDOLAR

ŞEHİT KOMANDOLAR

DUALARLA ANILDI

17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan 1. Komando Tugayı´ndan vatani görevini yerine getirmekte olan komando askerleri taşıyan otobüse yönelik olarak gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında şehit olan 15 asker, olayın 2. yıl dönümünde patlamanın gerçekleştiği otobüs durağının önünde tertiplen törenle anıldı. Saldırıda gazi olan askerler de anma törenine asker künyeleri ile geldi.

1.Komando Tugayı´ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsü durağa girdiğinde, ´Çektar´ kod adlı PKK´lı teröristin, kendisini ve kullandığı aracı patlatması sonucu şehit olan 15 asker, saldırının ikinci yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. Olayın yaşandığı yerde yapılan anma törenine, saldırıdan yaralı kurtulan askerler, şehitlerin yakınları ve birlikte görev yaptıkları silah arkadaşları iştirak etti?. Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve gençler, sabah erken saatlerde ellerinde Türk bayrakları ve başlarında mavi bereler, saldırının düzenlendiği Talas Bulvarı Erciyes Üniversitesi Kampüsü yakınındaki durağın önüne gelerek beklemeye başladı. 1´inci Komando Tugayı Köşk Kışla önünde buluşan Erciyes Mavi Kartallar Derneği üyesi eski askerler ile Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi üyeleri de bir süre sonra Türk bayrakları ve çelenkle birlikte durağa geldi. Kanlı patlamanın gerçekleştiği otobüs durağının önünde saygı duruşunda bulunan, İstiklal Marşı´nı okuyan grup, isimleri tek tek okunan şehit askerlerin ruhu için Kur´an ?I Kerim Tilaveti gerçekleştirilip dualar edildi? İstanbul´dan gelerek anma törenine katılan Erciyes Mavi Kartalları Derneği üyeleri adına başkan Erkan Hiçyılmaz, "2 yıl önce burada 15 silah arkadaşımızı hain terör saldırısında yitirdik. Kendilerini anıyor ve unutmuyoruz. 1´inci Komando Tugayı´nda daha önce görev yapan asker, subay, astsubay ve uzmanlar olarak, her yıl Kayseri´de buluşacağız" ifadesini kullandı?

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yılmaz Uçkan da, "Terör olayının meydana gelmediği Kayseri, 17 Aralık 2016´da terör örgütü tarafından özellikle seçildi. O hainler şunu bilsin ki; bu tür saldırılar milletimizi birbirine daha çok yaklaştırmakta, bugün olduğu gibi kenetlemektedir. Şehitlerimizi rahmetle, saygı oyla anıyor, bu hain saldırıda gazi olan kardeşlerimize uzun ömürler diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İki yıldan beri Komandolar Durağı adı verilen durakta nöbet tutan Fevzi Kurtoğlu, Erciyes Üniversitesi´nin tel örgülerinin üzerine, şehitlerin isim ve fotoğraflarının bulunduğu birer Türk bayrağı astı. Şehit aileleri de durağa mavi bere ve çiçek bıraktı. Törene katılanlar ´Kahrolsun PKK´, ´Şehitler ölmez, vatan bölünmez´ sloganları attı. Hain terör saldırında oğlunu şehit veren ve Kocaeli´nden gelerek anma törenine iştirak eden Hüseyin Özen´ de "Oğlumla bir akşam öncesi görüştüm. Cumartesi sabahı çarşıya çıkacağını söylemişti. Sabah haberlerde Kayseri merkez diye bir altyazı gördüm. Çarşıya çıkan askerler deyince oğlumun telefonunu aradım. Telefon kapalıydı, acaba düştü mü diye düşündüm. Burada ki arkadaşlarını aradık. Onlardan da bilgi alamadık. Bizim için zor günler geçti. 2 sene oldu ama geçen akşam rüyamda gördüm. Hiçbir şey olmamış gibi yanıma geldi. Bana gazetede bir iş ayarlamamı söyledi. Uyandığım da ise maalesef ki rüyaymış. Şehit ailelerimiz Allah sabırlar versin" şeklinde konuştu.

Şehit annesi Hayriye Özen ise "Acılı bir anne ne anlatabilir ki özlemden başka bir şey yok. Yeri dolmayan bir evlat sevgisi var. Onun yeri bambaşka oldu. Özledikçe bana ağır basıyor. Ayrılmayan 3 parçamdan biriydi kaldı iki parçam" diyerek gözyaşı döktü. Konuşmaların ardından komando marşı okundu ve şehitlerin ismi okunarak ´Burada´ diye bağırarak karşılık verildi?

Tören vesilesi ile Talas Bulvarı´nda trafik bir süre tek şerit olarak devam ederken, caddeden geçen araç sürücüleri korna ve klakson çalarak şehitleri yaad edip kanlı saldırıyı lanetlediler?



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor