ŞEHİT ARDA ŞEN´İN VASİYETİ

ŞEHİT ARDA ŞEN´İN VASİYETİ

?ŞEHİT OLURSAM, 3 GÜN MEHTER ÇALDIRIN?

Diyarbakır´ın Lice ilçesinde şehit olan ve geçtiğimiz Pazar günü Pınarbaşı ilçesinin Malak mahallesindeki son yolculuğuna uğurlanan Jandarma Uzman Çavuş Arda Şen´in, ailesine, "Ben şehit olacağım, şehit olursam evin önünde 3 gün mehter çaldırın" şeklinde vasiyette bulunduğu ortaya çıktı.
Diyarbakır´da şehit düşen Uzman Çavuş Arda Şen, geçtiğimiz pazar günü yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. En son Kurban Bayramı´nda memleketine gelen şehit Şen ile ilgili dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı. Şen, bayramda başta babası Hayrettin Şen olmak üzere kardeşlerine ve dayısına, "Ben şehit olacağım, şehit olursam evin önünde 3 gün Mehter çaldırın" diye vasiyette bulunduğu ortaya çıktı.
Şehidin defnedildiği sırada yakınları bu vasiyeti Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş´a ileterek, vasiyetin yerine getirilmesi konusunda Ataş´dan yardım istedi. Ataş´ın da bu vasiyetin yerine getirilmesi konusunda, o sırada yanında bulunan İl Müftüsü Şahin Güven´e danıştığı belirtildi. Belediye Başkanı Ataş, şu değerlendirmede bulundu? "Şehit yakınları bu vasiyetin yerine getirilmesi için durumu bana iletti. Ben de o an yanımda bulunan müftümüze durumu söyledim. Müftümüz de ´Şehidin vasiyetiyse yerine getirmek lazım´ diye cevap verdi. Şehidimizin ailesiyle görüşeceğim canlı mehter takımı istenirse canlı, kayıttan mehter isterlerse de ses sistemi kurarak şehidin evinin önünde kayıttan mehter marşları çalarak, şehidimizin bu vasiyetini yerine getireceğiz."
HABER MERKEZİ?



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler