ŞEHİT AİLELERİ TEK SES OLDU

ŞEHİT AİLELERİ TEK SES OLDU

?TERÖR SUÇLULARI İÇİN İDAM GETİRİLSİN?

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanları toplantısı ilimizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi? Toplantıda konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan ve Gazi Emekli Albay Taner Uran tek ses olan şehit ailelerine tercüman olup, terör yanlısı milletvekillerine maaş ödenmesinin kendilerini derinden yaraladığı ifade ederek? Terör yanlısı milletvekillerine maaş ödenmesi bir utanç konusudur. Bu utanç derhal giderilmelidir. Ve terörö suçluları için idam getirilmelidir? değerlendirmesinde bulundu?.
Radison Blu otelde gerçekleştirilem Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanları toplantısına Dernek Genel Başkanı Taner Uran ve 43 şube başkanı ile 19 temsilci iştirak etti?
Geleneksel Şube Başkanları Toplantısı´nı bu defa Kayseri?de gerçekleştirdiklerini hatırlatarak söze başlayan ve yurt genelindeki şehit ailelerinin istek ve temennilerine tercüman olan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, ?Bu heyet, tamamı şehit ailesi ve gazi olan 10 bin kişiyi temsil etmektedir. Toplantının amacı hem gündemle ilgili camiamızın istek ve taleplerini, duygu ve düşüncelerini iletmek hem de ailelerin sorunlarını görüşmek ve bu sorunlara çözüm yolları bulmaktır. Terör son zamanlarda artmış durumdadır. Son 6 aydır 400 civarında askerimizi, polisimizi, güvenlik güçlerimizi şehit verdik. Gelen her şehitte yüreğimiz yandı, içimiz sızladı. Biz terörle mücadelenin sonuna kadar yapılması gerektiğini, en son terörist bertaraf edilene kadar devletin bütün gücüyle onların üzerine gitmesi gerektiğini düşünüyoruz.? diye konuştu.
Uran sözlerinin devamında milletvekillerinin dokunulmazlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak terör suçluları için idam getirilmesini talep ettiklerini vurgulayarak ?Bizim ödediğimiz, Türk milletinin ödediği vergilerle maaş alacaklar ve bizim askerimize, vatandaşımıza kurşun sıkanların sözcülüğünü yapacaklar. Bu kabul edilemeyecek bir şeydir. Bu utanç konusudur. Bu hiç bir ülkede olmaz. Bu utancın derhal giderilmesi lazım. Onlara her maaş ödendiğinde bizim içimiz kan ağlıyor ve bunu kabul etmiyoruz " ifadesini kullandı?.
Genel Başkan Turan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı´na kendilerine daha şefkatli yaklaşan bir bürokratın atanmasını arzu ettiklerini dile getirerek ?Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği gibi teröre bulaşan, bu ülkeye hainlik yapanlara vatandaşlık hakkı bile verilmemesi hatta vatandaşlıktan derhal çıkarılması gerekir. Biz aynı zamanda Aile Bakanlığı bünyesinde kurulan Şehit Aileleri ve Gaziler Daire Başkanlığına bize daha sevgi ve şefkatle yaklaşmasını bilen bir bürokratın atanmasını da talep ediyoruz? diye seslendi?
HABER: C.ÜSTEN



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı