ŞEHİR HASTANESİ´NDE

ŞEHİR HASTANESİ´NDE

BASINÇ YARASI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ?

Şehir Hastanesi Palyatif Bakım Ünitesi çalışanları tarafından, hastane çalışanlarına ve hasta yakınlarına basınç yaraları diğer bir deyimle yatak yaraları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi?

Şehir Hastanesi Fizik Tedavi Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik ?Palyatif Bakım Ünitesi´ çalışanları tarafından hazırlanarak sahnelenen skeçle start verdi?

Hemşireler ve hastalar arasında geçen bazen düşündüren bazen güldüren diyalogların işlendiği skeçte, basınç yaralarının başarılı bir bakımla önlenebileceği ve yaraları önlemenin tedaviden çok daha kolay olduğu vurgulandı.

Etkinliğe iştirak eden Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik yapmış olduğu konuşmasında; basınç yaralarının önlenmesinde hemşirelerin rolünün büyük olduğuna vurgu yaparak, ?basınç yaralarının engellemesi ve tedavisi konuları gerçekten zor ve emek isteyen işlerdir. Hemşirelerimiz her konuda olduğu gibi bu konuda da özverili bir şekilde çalışarak fedakarca görev yapmaktadırlar. Hepsine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum? değerlendirmesinde bulundu?

Plastik Cerrahi Uzmanı olan Kayseri Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Halit Baykan´ında basınç yarası oluşmaması için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdiği program, Palyatif Bakım Ünitesi çalışanlarının basınç yaralarını önlemede pozisyon değiştirmenin, hijyenin ve yapılacak egzersizin önemi hakkındaki sunumları ile son buldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı