KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

   Süleyman ERDOĞAN
   editor@kayserihaber.com.tr                      

   

COVİD-19’A KARŞI BU KURALLARA DİKKAT!

HAMİLELERE 14 YAZ ÖNERİSİ

UZMANLAR YAZ İSHALLERİNE KARŞI UYARDI

BOL BOL SU İÇİN

DOÇ.DR. MUZAFFER KEKLİK’TEN UYARI

SAĞLIKSIZ PİŞİRİLEN ET KANSERE DAVETİYE ÇIKARIYOR”

OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI

1 ÖLÜ 3 YARALI

VİRÜS BİTMİYOR

KAYSERİ'DE 80 EV KARANTİNAYA ALINDI

KURBAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLLARI

ETLERİN ÇOK YAĞLI KISIMLARINDAN HER ZAMAN UZAK DURUN

KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI

KURBAN ETLERİNİ NASIL SAKLAMALIYIZ?

VİRÜSE KURBAN GİTMEYELİM!

KAYSERİ’DE VAKA ORANLARI ARTTI

BENLİ’DEN MASKELİ BAYRAM KUTLAMASI

HİJYEN VE SOSYAL MESAFEYE UYALIM

KAYSERİ'DE 10 EV KARANTİNAYA ALINDI

EKMEK YAPMAK İÇİN BİR ARAYA GELEN KADINLARDA KORONAVİRÜS ÇIKTI

SARIZ İLÇESİNE AMBULANS HELİKOPTERİN İLK İNİŞİ SEVİNÇ YAŞATTI

SARIZ İLÇESİNE PİST YAPILDI

ASIRLIK İÇMECELER, ŞİFA DAĞITMAYA DEVAM EDİYOR

ŞİFA ARAYANLAR BURADA BULUŞUYOR

YAZ AYLARI BOYUNCA BOL BOL YEŞİL FASULYE TÜKETİN

ÇOK ÖNEMLİ BİR ANTİOKSİDAN

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ UYARDI

HERKESİ COVİD TAŞIYORMUŞ GİBİ DÜŞÜNEREK DAVRANMALIYIZ

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN AÇIKLAMA

KAYSERİ’DEKİ ARTAN VAKA SAYILARINA DİKKAT ÇEKTİ

KAYSERİ’DE 2 GÜNDE 23 DAİRE KARANTİNADA

BU HASTALIĞI KARŞI UKALA BİR TAVRIMIZ VAR

Anahtar Kelimeler: “ŞEFTALİ” DEYİP GEÇMEYİN

“ŞEFTALİ” DEYİP GEÇMEYİN

ÇİLT SAĞLIĞI’NDAN KANSERE BİR ÇOK DERDE DEVA

Uzmanlar  Haziran ayının başından Ağustos ayının son günlerine kadar kolayca bulunan ve tüketimi her sene daha da artmakta olan şeftalinin faydalarını saymakla bitiremiyor. İçeriğindeki antioksidan etkisinden dolayı kansere karşı etkili olan, cilt sağlığını koruyan ve güçlü bir  İdrar söktürücü olarak bilinen şeftalinin bol tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar mevsim itibarı ile şeftalinin tam zamanı olduğunun da altını çiziyorlar.

“Şeftali bir yaz meyvesi olarak kabul edilir ve mevsiminde tüketilmelidir” uyarısında bulunan uzmanlar  İçerisinde A vitamini, C vitamini, K vitamini ve E vitamini barındırmakta olan şeftali meyvesinin mineral bakımından da çok zengin olduğuna dikkat çekip; yüksek oranda potasyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko, manganez, demir ve kalsiyum gibi mineraller içerdiğinin altını kalın çizgilerle çiziyorlar.

Yine uzmanlara göre şeftali meyvesinin bilinmeyen ve öğrenilmesi gereken pek çok faydası mevcuttur. Şeftali lif içeriği oldukça yüksek ve bu nedenle sindirimi de oldukça kolay olan bir meyvedir. Bu özelliği yalnızca sindirim sistemini düzenlemez aynı zamanda kolesterol seviyesinin de düşmesine yardımcı olur. Midede ortaya çıkan gaz ve diğer tüm sorunlara iyi geldiği bilinen şeftali aynı zamanda hazımsızlığı önler ve mide şişkinliğini rahatlatır. İdrar söktürücü olarak bilinen şeftali aynı zamanda göz sağlığı için tavsiye edilir. Vücutta yer alan ve sürekli olarak dolaşan serbest radikallere karşı mücadelede de etkin olan şeftali dolaşım sistemi için de faydalıdır.

“Taze tüketilen şeftalinin en büyük özelliklerinden ve faydalarından birisi de stresi ve kaygıyı indirmeye yardımcı olmasıdır” diyen uzmanlar sakinleştirici etkisi olan şeftalinin, sinir sisteminin daha düzenli ve dingin çalışmasına katkı sunduğunun altını çizip bol bol tüketilmesi tavsiyesini yineleyerek, şeftali tüketmenin tam mevsimi olduğunun da göz ardı edilmemesini sağlık veriyorlar.


Haber Kaynak : KAYSERİ HABER HABER MERKEZİ