SEÇİM RANTI

SEÇİM RANTI

“FRANSIZLAR İÇİN ERMENİ TASARISI SEÇİM RANTI” ERÜ Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen 'Sarkozy'nin Ermeni Kartı' konulu panelde, Fransa'nın Ermeni tasarılarını seçim dönemi yatırımı olarak kullandığı ifade ed

ERÜ Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen 'Sarkozy'nin Ermeni Kartı' adlı panele ERÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim görevlisi Arş. Gör. Özer Özocak konuşmacı olarak katıldı. Nicolas Sarkozy'nin 2007 yılında Fransa Cumhurbaşkanı olduğunu söyleyen Özocak, Sarkozy'nin 2007'den bu yana, işsizlik başta olmak üzere, ülke içinde var olan birçok problemden dolayı, gündem oluşturmak adına özellikle Ermeni Yasa Tasarısı'nı dillendirdiğini ifade etti. Özocak, Fransa'da Ermeni nüfusunun fazla olması ve fazla nüfusun oyuna talip olma isteğinden dolayı Fransız bürokratlar tarafından Türkiye'nin Ermeni soykırımının seçim malzemesi olarak kullanıldığına dikkat çekti.

 

Sarkozy'nin Erivan ziyaretinden önce 'Pimi çekilmiş el bombası atacağım” ifadelerinin altında da aynı gerekçelerin bulunduğunu belirten Özocak, “Sarkozy, ziyaret sonrasında Türkiye'ye atıfta bulunarak, toplu inkarcılık yapmanın kişisel inkarcılık yapmaktan daha kötü olduğunu söylemiş ve Türkiye'ye yeni yıla kadar mühlet tanıdığını ifade etmiştir. Zaten şu anda da tasarı gündeme gelmiştir. Sarkozy'nin bu sözlerini Asala'nın avukatı ve kendisi de Ermeni kökenli olan Patrik Deveciyan, seçim dönemlerinin bu tür ilerlemeler kaydetmek için bir vesile olduğunu söylemiştir. Yani Ermeniler'den oy kopartabilmek için seçim dönemlerinde bunlar her zaman yapılmıştır.” diye konuştu.

 

Özocak, Fransa'daki Ermeni baskısının nedenini hem nüfusun fazlalığına hem de Ermeniler'in sanattan, spora kadar birçok alanda siyasilere baskı yapabilme gücüne bağladı.

 



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti