SAYILARDA ENGEL TANIMIYOR

SAYILARDA ENGEL TANIMIYOR

Yıllar önce vergi iadesi zarfı dolduran müdürünün hesap makinesiyle hesaplayamadığı faturaların toplamını zihninden hesaplayarak yeteneğini keşfeden görme engelli Ersin Çimen, sayılarla yaptığı gösterilerle çevresindekileri şaşırtıyor.

Doğuştan görme engelli olan ilkokul mezunu Çimen, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nda 14 yıl hem eğitmenlik hem de idarecilik yaptı.
Çoğu kişinin hesap makinesiyle yapabildiği hesaplamaları küçük yaşlardan itibaren zihninden yapabilen Çimen, iki basamaklı sayıların katlarını saniye aralıklarıyla saymanın yanı sıra sayılarla farklı zihinsel hesaplamalar yapabiliyor.
Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeteneğinin ulaştığı noktayı yıllar önce yaşadığı bir olay sonucu fark ettiğini anlattı.
Daha önce de hesap makinesiyle yapılan pek çok işlemi zihinden yaptığını belirten Çimen, ''Eskiden vergi iadesi zarfları doldurulurdu. Bir gün müdürüm vergi iadesi için 63 faturanın tutarını hesap makinesiyle toplamaya çalışıyor, işin içinden çıkamıyordu. Ben 63 faturanın toplam tutarını zihnimden hesapladım. Şaka yaptığımı sandı, makineden hesaplayıp sağlamasını yapınca şaşırdı. Bu boyuta ulaştığımı ben de o zaman fark ettim'' diye konuştu.

-''Milyonla milyonu çarpmaktan söz ediyorum''-

Sayılarla dünya rekoru kırmayı planladığını ve bu yönde çalışmalar yaptığını ifade eden Çimen, şöyle devam etti:
''Abaküs yardımıyla görerek büyük sayıları birbiriyle çarpan var. Ben tamamen zihinsel hiçbir materyal kullanmadan iki basamaklılarda saniyelik çarpma yapıyorum. Bu konuda zaten rakip tanımıyorum. Yıllar önce biri 5 haneli iki sayıyı birbiriyle çarpmıştı. Ben çıtayı yükselttim, 7 haneli iki sayıyı çarpacağım. Milyonla milyonu çarpmaktan söz ediyorum. Son günlerde dört kez deneme yaptım. İyi gidiyorum ancak süreyi kısaltmaya çalışıyorum.''
Çimen, yeteneğini özel bir televizyon kanalında yayınlanan yarışma programında sergilediğini vurgulayarak, ''Yarışmanın ilerleyen aşamalarında hesap makinelerini sahnede intihar ettireceğim. 7 basamaklı iki sayıyı kısa sürede zihinden çarparak Guinness'e girmeye çalışacağım'' dedi.

-''Beşiktaş'ın son 32 yılı hafızasında''-

Aynı zamanda koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu dile getiren Çimen, şunları kaydetti:
''Beşiktaşlılık benim için bir yaşam biçimi. Takımın son 32 yılına skor ve takip anlamında hakimim. Beşiktaş'ı yaşıyorum. Aklım ermeye başladığından bu yana Beşiktaşlıyım. Takım o zamanlar ligde pek de iyi bir yerde değildi. Maçları dinlerken siyah beyaz formaya sahip olduğunu öğrendim. Benim için siyah ve beyaz hayatın kendisi. Zıtlıklarla dolu bir yaşam sürüyoruz. Bir yanda pozitiflik bir yanda negatiflik var. Beşiktaşlılık benim için bu yüzden bir felsefe. Beşiktaş'ın 1980'den bu yana yaptığı tüm maçları, sezonu, maç sonucu, atılan goller, golleri kimin attığını ve dakikası ile anlatabiliyorum.''
Çimen, 38 yıldır bağlama da çaldığı dile getirerek, Beşiktaş için bir şarkı yazdığını, eğer katıldığı yarışma programında finale kalırsa bir müzik albümü yapmayı planladığını sözlerine ekledi.


Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor