SAVUNMA SANAYiiNi DESTEKLERiZ

SAVUNMA SANAYiiNi DESTEKLERiZ

KAYSERI’DEKI ORAN yöne¬tim binasında gerçekleştiri¬len toplantıya, Yozgat Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Baş¬kanı Necati Şentürk, Kayse¬ri Valisi Mevlüt Bilici, Kayse¬ri Büyükşehir Belediye Başka¬nı Mehmet Özhaseki, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başe

Ajans denetiminde 2010 yılı İktisadi Kalkınma ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan 56 proje­nin uygulama sürecinin devam ettiğini bildiren Şentürk, “Bu çerçevede projelerin ihale faa­liyetleri devam etmekte, satın alma faaliyetleri kapsamında fiziksem kontrol ile anlık izle­me ve düzenli izleme ziyaretle­ri gerçekleştirilmektedir” diye konuştu.

 

ORAN’ın 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği adı altında yeni mali desteğe çıktığını ve Temmuz ayı itibariyle de pro­je kabul sürecinin başladığını hatırlatan Şertürk, konuşma­sına şu şekilde devam etti:

 

“Bu proje başvurularından ön inceleme sürecini geçen­ler ajans uzmanları tarafından değerlendirilerek, ajans yöne­tim kurulu tarafından ince­lenmiş ve mali destek alacak projelere karar verilmiştir. Bu çerçevede, Kayseri ve Sivas il­lerinde 3, Yozgat ilimizde ise 4 olmak üzere toplamda 10 faa­liyet teklifi başarılı bulunarak sözleşmeler imzalanmıştır. Bu doğrultuda doğrudan Faaliyet Destek Projeleri kapsamında ilk izleme ve ihale faaliyetleri de başlayacaktır.

 

Daha önce açıkladığımız gibi ajansımız 2011 yılında bütçe­si 17.3 milyon TL olan üç baş­lıkta mali destek çağrısına çık­mış bulunmaktadır. Bunlar KOBİ’lere yönelik olarak, ‘Yeni ürün, Yenilikçi Ar-Ge ve Jeo­termal ve Madencilik’ ile kamu kurumlarına yönelik olarak Turizm Altyapısını Geliştirme mali destek programlarıdır. Bu kapsamda il ve ilçe mer­kezlerinde planladığımız bil­gilendirme toplantıları ve eği­timlere devam etmekteyiz. Bu güne kadar 19 bilgilendirme toplantısı düzenlemiş ve top­lamda 800 kişiden fazla katı­lımın sağlandığı bu toplantı­larda başvuru yapabilecek ku­rum ve kuruluşlar program­larla bilgilendirilmiştir.

 

Ajansımız bu proje destekle­ri sayesinde bölgemize katma değeri yüksek, sürdürülebilir, rekabet edebilir ve güçlü üre­tim altyapısının oluşması için gayret sarf etmektedir. Ajansı­mızın 2011 yılı mali destekle­rine proje başvurularının 18 Kasım’a kadar yapılması ge­rekmektedir.”

 

Vali Şentürk, Savunma Sana­yi konusunda ise yapılacak olan bir başvurunun mali yön­den destekleneceğini bildirdi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları