SATRANÇ KİŞİSEL GELİŞİMİ HIZLANDIRIYOR

SATRANÇ KİŞİSEL GELİŞİMİ HIZLANDIRIYOR

EKMEKCİOĞLU ? AİLELER ÇOCUKLARINI TEŞVİK ETMELİ?

?Yaz Spor Okulları´ eğitimi içerisinde yer alan Satranç dersleri Aileler ve çocuklarından büyük ilgi görüyor. Eğitimler hakkında Kaytv mikrofonlarına konuşan Satranç Antrenörü Yavuz Ekmekcioğlu, ?. Ailelerin 40-50 yaşından sonra öğrenmeleri belki zor olur ama en azından okulda ve kurslar da bu oyunu oynamak için teşvik etmeleri gerekiyor? dedi.

33 branşta hizmet veren ?Yaz Spor Okulları´, öğrencilerin kişisel ve fiziksel gelişimlerine büyük katkı sağlıyor. Özellikle de Satranç eğitimi öğrencilerin kişisel gelişimini hızlandırıyor.

Eğitim sürecini anlatan Satranç antrenörü Yavuz Ekmekcioğlu, ?Ferdi Sporlar Merkezinde, satranç eğitimi veriyorum. Her sınıfta 20 öğrencimiz var. Öğrencileri başlangıç sevisinden alıyoruz. Taşları öğretiyoruz. Sonra oyun ortası ve oyun sonunu öğretiyoruz. İlk ay bittiğinde, öğrencilerimiz başlangıç seviyesinde satranç oynamayı öğrenmiş oluyorlar. Satranç, öğrencilerimize hayatlarının her alanında yardımcı oluyor ve düşüncelerini değiştiriyor. Satranç´ın çocuklar üzerindeki etkisi çok büyük oluyor?

Öğrencilerimiz bu kursta bir çok objeye farklı anlamlar yüklemeyi öğreniyor diyen Ekmekcioğlu, ? At´ın L gittiğini artık ezbere biliyorlar ama bu ? L´ nedir? Neden ?L´ ? yada file benzemeyen bir taş ?Fil´ deyip, çaprazın ne olduğunu bilmeden çapraz götürmeye çalışmak, bunlar başlangıçta çok zor oluyor. Bunları kısa sürede aşıp daha profesyonel şekilde oyun oynamaya başlıyorlar. Ailelerin çocuklarını bu oyun için teşvik etmeleri gerekiyor. Kurstan sonra da evde oynamaları gerekiyor. Ailelerin 40-50 yaşından sonra öğrenmeleri belki zor olur ama en azından okulda ve kurslar da bu oyunu oynamak için teşvik etmeleri gerekiyor.?



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti