Sarıoğlan´ın Görevden Alınan Başkanı

Sarıoğlan´ın Görevden Alınan Başkanı

Hakim Karşısında Hesap Verdi ?

İçişleri Bakanlığı´nca haklarındaki adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde görevlerinden uzaklaştırılan Sarıoğlan İlçesi eski Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız´ın da aralarında bulunduğu 4 kişi, ´görevi kötüye kullanma, dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırma´ suçlarından hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanık Yıldız, mahkeme heyetinden belediyenin muhasebe kayıtlarının incelenmesini istedi. Dava 2 Ekim´e ertelendi.
İçişleri Bakanlığı´nın 16 Haziran´da yayımladığı karar ile haklarındaki adli ve idari soruşturmalar çerçevesinde görevinden uzaklaştırılan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Belediye eski muhasebe çalışanları Hikmet Gökkurt, Hakan Kanay ve Osman Akbulut, ´görevi kötüye kullanma, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırma´ suçlamalarıyla Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde hakim karşısına çıktı.
İçişleri Bakanlığı avukatının müşteki olarak katıldığı davada tutuksuz yargılanan Ali Osman Yıldız, kendisi ve belediye ile ilgili zimmet ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarını kabul etmedi. Yıldız, "Zimmete geçirildiği iddia edilen TIR´ın yapılan trafik tescil kayıtlarında belediyeye ait olmadığı ortaya çıktı. Belediyeye ait olmayan TIR´ın zimmete geçirilmesi mümkün değildir. Bana iftira atılmıştır. Ancak, bunun iftira olduğu gelen raporla ortaya çıkmıştır. Mali yönden hiçbir usulsüzlüğümüz yok. Benim görev süresince yaptığım işler ortadadır. Bu nedenle muhasebe kayıtlarının Sayıştay´a gönderilmesini şahsen ben talep ediyorum. Mahkemenin belirleyeceği bilirkişi muhasebe kayıtlarımızı incelesin" değerlendirmesinde bulundu?
Mahkeme heyeti mali kayıtların incelenmesi için bilirkişi yönlendirilmesine karar vererek davayı 2 Ekim´e erteledi.



Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı