SARIOĞLAN´DA DEPREM

SARIOĞLAN´DA DEPREM

4 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM KORKU VE PANİK YARATTİ?

 

Sarıoğlan İlçesinde son 15 günde 4. deprem sabah 09.56´da yaşandı? Ricter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde gerçekleşen depremde her hangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken kısa süreli korku ve panik meydana geldi? Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız 4. şiddetindeki son depremde can ve mal kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek ´Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun´ temennisinde bulundu?
Kandilli Rasathanesi Deprem İzleme Merkezi, bölgesel deprem değerlendirme merkezi verilerine göre; Sarıoğlan merkezde sabah saat 09.56´da, yerin 5 kilometre derinliğinde 4 şiddetinde deprem kaydedildi. Sarıoğlan merkez ve Çiftlik mahellesinde 3 Şubat´ta peşpeşe yerin 1.4, 5 ve 12 kilometre derinliğinde 2 şiddetinde depremler olmuştu. Sarız Tekneli´de ise 12 Şubat´ta 1.6, 8 Şubat´ta 1.4, şiddetinde deprem kayıtlara geçmişti.
Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Türkiye´nin bir deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek, ilçede, gündüz hafif şiddetli depremlerde can ve mal kaybı olmamasının sevindirici olduğunu, tüm Sarıoğlan halkına ´geçmiş olsun´ diledi. Başkan Yıldız, Sarıoğlan ve çevresinde aktif deprem fay hatları olduğunu belirterek, kentsel dönüşüme bunun için önem verdiklerini tekrarladı.
Göreve geldiği gün deprem master planı hazırlattığını belirten Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Sivas deprem aktif fay hattının sürekli hareket halinde olduğunu, bu nedenle Kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunun altını çizerek ?Biz kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz. Ancak, sağlam yapılarda yaşam çok önemli. Kentsel dönüşüm bunun için kaçınılmaz. Son üç depremde can ve mal kaybının olmaması sevindirici. Biz kentsel dönüşümün yanı sıra, virane görünümlü, bu tip sarsıntılarda tehlike oluşturan yerleri de yıkacağız. Bunda kararlıyız. Herkese geçmiş olsun´ temennisinde bulundu?



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı