SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİMİZİN ANISI

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİMİZİN ANISI

ERCİYES´TE YAŞATILDI


Sarıkamış Harekâtı´nın 101. yılında, Allahuekber Dağları´nda kara kışa yenik düşen 90 bin vatan evladı Erciyes´te anıldı. Vali Orhan Düzgün, milletvekilleri ve beraberindeki protokol üyeleri ile binlerce Kayserili, ´Sarıkamış Ruhu´nda buluştu.
"Vefakar Gençlik, Fedakar Ecdadını Unutmayacak? adı altında Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın öncülüğünde Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi´nin işbirliğinde tarih bilincini artırmak ve vatan savunmasında çekilen sıkıntıları gençlerin yerinde görmeleri amacıyla gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitleri´ni Anma Yürüyüşüne, Vali Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve İsmail Karayel, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri ile her yaştan binlerce vatandaş katıldı.
Sarıkamış Harekâtı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri 101´inci yılında anmak için ellerinde Türk Bayrakları ile toplanan vatandaşlar Erciyes Dağı´nın Tekir Yaylası girişinde anma yürüyüşüne başladı.
Erciyes Dağı´nın beyaz gelinliğiyle, şanlı bayrağımızın al rengi ve ay yıldızının bütünleşerek Sarıkamış ruhunun yeniden yaşatıldığı ve o dönemde kullanılan atlı birlikler ile askeri kıyafetlerin canlandırıldığı yürüyüşte, 50 metre büyüklüğündeki dev Türk Bayrağı dalgalandırıldı. Vali Düzgün ve beraberindekiler ile yürüyüşe katılan binlerce Kayserili dev Türk Bayrağı´nın arkasında yaklaşık 1,5 kilometre yürüyerek kayak pistlerinin bulunduğu bölüme ulaştı.
Vali Düzgün, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmasına, Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak isimli programımızda bugün Türkiye´nin dört bir tarafında Sarıkamış şehitlerimizi rahmetle şükranla minnetle anıyoruz.´ diyerek başladı. Sarıkamış Ruhu´nu yaşamak ve yaşatmak için binlerce Kayserilinin Erciyes´te buluşmasının anlamlı olduğuna işaret eden Vali Düzgün, şunları kaydetti:
Erciyes´te 3 yıldır düzenlenen programlarla, muhtemelen Sarıkamış´tan sonra en fazla katılımla, günümüzden 101 yıl önce kanlarını canlarını bu ülke için feda eden kahraman Mehmetçiklerimizi anıyoruz. Osmanlı- Rus savaşına katilmak üzere yurdun dört bir tarafından on binlerce vatandaşımız, gencimiz Sarıkamış harekâtına, Rus cephesinde mücadele vermek üzere Sarıkamış bölgesine hareket etti. Ama hareket ettiklerinde birçoğunun üzerlerinde mevsime uygun kıyafet yoktu. Ayaklarında botları yoktu. Tarihçiler birçoğunun gömlekle, terlikle o bölgeye geldiğini anlatıyor. İstanbul´dan o bölgeye gerek kılık kıyafet gerekse teçhizat ve lojistik destek sağlamak üzere gelen gemilerin Karadeniz´de batırılmasıyla maalesef gençlerimiz çoraplarıyla, gömlekleriyle soğuk kış gününde karın, fırtınanın, sisin altında, eksi 10-15 derecenin altında şehit oldular.´
Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, Sarıkamış Şehitleri´ni rahmetle andığını belirterek, yaşlısından gencine Sarıkamış Ruhu´nu yaşatmak için Erciyes´te toplanan binlerce Kayseriliye teşekkür ederek, organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere de teşekkür ettiğini ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de , milletimizin vatanı için her zaman canını vermeye hazır olduğunu belirterek, şöyle konuştu.
"Bu millet vatanı ve milleti için doğudan batıdan, kuzeyden güneyden hangi yönden tehlike gelirse gelsin kanları ve canlarını vererek bu vatanın bütününü korumaya kararlıdır. Bu 100 sene önce de böyleydi, şimdi de böyle. Yürüyüşünüz kutlu olsun" dedi.
Konuşmaların ardından Kur´an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Dr. Şahin Güven, Sarıkamış Şehitleri için yürüyen binlerce Kayseriliye dua ettirdi.
Tekden Koleji öğrencileri tarafından dönemin kıyafetleri ile yapılan piyes hem ilgiyle izlendi hem de duygusal anların yaşanmasına neden olurken, daha sonrasında yürüyüşe katılanlara çorba ve tatlı ikramında bulunuldu.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı