SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN ERCİYES´E YÜRÜDÜLER

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN ERCİYES´E YÜRÜDÜLER

SARIKAMIŞ DESTANI ERCİYES´TE YÂD EDİLDİ

Sarıkamış Harekatı´nın 104´üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde binlerce kişi, ellerindeki ay- yıldızlı bayraklarla Erciyes Dağı´nın zirvesine yürüdü. Törende konuşan vali Şehmus Günaydın, "Sarıkamış, ülkenin bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayan kahramanların yazdığı bir destanın adıdır" dedi.

Kayseri Valiliği´nce düzenlenen anma etkinliğine  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ilçe Belediye başkanları ve şehir protokolü katıldı

Anma törenine katılanlar ellerinde Türk Bayrağı ve bayrağımızın renkleri olan kırmızı beyaz atkı ve berelerle Erciyes´te yürüdüler. Soğuk havada yapılan yürüyüşün ardından günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türk tarihine geçmiş olan destanlar ve kahramanlıkların asla unutulmayacağını söyledi. Sarıkamış´ta 90 bin vatan evladının ölüme yürüdüğünü dile getiren Başkan Çelik, Aralarında 15-16 yaşlarındaki çocukların da bulunduğu 90 bin vatan evladı tarafından yazılan bir destandır bu.

?Nidalarda tekbirler, semaya erdi niyaz

Ölüm saklı uykuda, yastık buz, örtü beyaz.?

Evet, şu ankinden 3-4 kat daha soğuk bir havada yazılmıştır Sarıkamış Destanı. 90 bin vatan evladına yürü denilmiştir ve hep birlikte ölüme yürümüşlerdir. Kendilerini bu cennet vatanın uğruna feda etmişlerdir. 90 bin ana evlatsız kalmıştır. Böyle bir milletin, böyle bir ruhun, böyle bir inancın, böyle bir fedakarlığın diz çöktürülmesi ne dün mümkün olmuştur, ne bugün mümkündür ne de yarın mümkün olacaktır. En son üç yıl önce 15 Temmuz´da bir kez daha bu millete diz çöktürmeyi denemişler. Ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider, yanında dimdik duran halkı ve arkasında Rabbimizin de desteğiyle 24 saat geçmeden püskürtülmüştür. Bundan sonra da kimse bu millete ilelebet diz çöktüremeyecektir? dedi.

Erciyes´e giriş noktasından başlatılan yürüyüşe katılanlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla 1,5 kilometre yürüyerek, slogan ve dualarla Sarıkamış şehitlerini andı. Etkinliğe katılan 1´inci Komando Tugayı askerleri, ´Vatan sana canım feda´ sloganı attı.

Yürüyüş sonunda, zirveye gelindiğinde konuşan Vali Günaydın, Sarıkamış´ın, tarihi önemine vurgu yaptı. Günaydın, "Sarıkamış, ülkenin bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayan kahramanların yazdığı bir destanın adıdır" dedi.



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı