SANAYİ SİCİL AFFI İÇİN SON 2 GÜN

SANAYİ SİCİL AFFI İÇİN SON 2 GÜN

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Sanayi Sicil Tebliği ile üretime geçen işletmelerin sanayi siciline kayıtlı olması gerektiğini ve bugüne kadar kaydını yaptırmayan işletmelere 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt olmaları halinde, idar

Sanayi Sicil Tebliği ile ilgili haber ekibimize değerlendirmede bulunan Bilim, Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Sanayi işletmelerinin son  iki günü iyi değerlendirmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bir maddenin nitelik, şekil, özellik veya birleşimini makine, cihaz, tezgah, alet yardımıyla veya sadece el emeğiyle kısmen veya tamamen değiştirerek, maddeleri işleyerek devamlı ve seri halde üreten yerler, madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler, enerji elde eden santraller, devamlı ve seri halde tamirat yapan müesseseler sanayi siciline kayıt edilir. Üretimde bulunan orta ve büyük işletmelerin yanı sıra ekmek fırınları, mobilya üreticileri, konfeksiyon üreticileri, PVC, demir ahşap, alüminyum  kapı pencere vb. üreten küçük ölçekli işletmelerinde sanayi siciline kayıt edilmesi gerekmektedir. 10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri bir milyon Türk Lirasını aşmayan küçük ölçekli sanayi işletmelerinin  Sanayi Sicil Belgesi almak için ilk kayıt müracaatlarında  kapasite raporu yoksa  firma beyanı esas alınmaktadır. Küçük işletmeler  Ticaret Sicil Gazetesi, Esnaf Sicil Gazetesine sahip değilse, unvanının yer aldığı  ilgili oda tarafından verilmiş bir belge veya vergi levhası ile müracaat ettikleri takdirde işlemleri gerçekleştirilecek” ifadesini kullandı.

Kamil Akçadırcı, müracaat işlemleri elektronik ortamda” www.sanayi.gov.tr" Bakanlık web adresinden yapıldığını hatırlatarak, “ Bakanlığımız web adresinden  müracaat eden  küçük işletmelerin kapasite raporu veya  onaylı firma beyanı ile  kuruluş gazetesi veya vergi levhası fotokopisini   bir dilekçe ekinde İl Müdürlüğümüze vermeleri  gerekmektedir. Elektronik ortamda kayıt için müracaat eden 663 işletmenin dilekçe ile İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.

Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilen yoğun müracaatlar  sonucunda ilimizde sanayi siciline kayıtlı işletme sayısı 2104’ e ulaştığının altını kalın çizgilerle çizen Akçadırcı,  Sanayi Sicil Belgesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerince  hiçbir ücret alınmadan  bedelsiz olarak verildiğine dikkat çekerek, “ Sanayi sicil belgesinin işletmelere sağladığı bir çok avantajın yanı sıra sanayi sicil belgesi alan işletmeler  elektriği sanayi tarifnamesi üzerinden yaklaşık yüzde 20 daha ucuz öderler” diye konuştu.

Sözlerinin devamında Kamil Akçadırcı, “Sanayi siciline kayıt olmaları gerektiği halde bu güne kadar kayıt zorunluluğunu yerine getirmeyen işletmelerinin Kanunla tanınan aftan  yararlanarak, idari para cezasına uğramadan kayıtlarını yaptırmaları bakımından ivedi olarak İl Müdürlüğümüze  müracaatları gerekmektedir” şeklinde uyardı.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti