SAMAN NEZLESİ, İHMALE GELMEZ

SAMAN NEZLESİ, İHMALE GELMEZ

Memorial Kayseri Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Apaydın, ''Mevsimsel alerjik rinit (Saman nezlesi), toplumda en yaygın görülen genetik geçişli hastalıkların başında gelmektedir. Ülkemizde nüfusun yaklaşık yüzde 20’sini ilgilen

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Apaydın, yaptığı açıklamada, özellikle bahar aylarında yaşam kalitesini olumsuz etkileyen alerjik hastalıklar ve tedavileri hakkında bilgi verdi. Alerjik rinit burun mukozasının (burun iç yüzünü örten zarın) enflamasyonu (ödemi-enfeksiyona bağlı olmayan iltihabı) olarak tanımlandığını ifade eden Dr. Apaydın, burunda kaşıntı, hapşırık sulu burun akıntısı ve burun tıkanıklığı ile karakterize olduğunu, baş ağrısı, koku alma bozukluğu ve konjuktivit gibi bulguların da eşlik edebildiğini kaydetti. Dr. Apaydın, alerjik rinitin, sebep olan alerjene göre mevsimsel (polenler bazı küf mantarları) ve sürekli (ev tozu akarı, hayvan deri döküntüsü ve tüyleri, bazı küf mantarları) olarak sınıflandırılabileceğini ancak bu iki grup arasındaki ayırımın her zaman kesin olarak yapılamadığını bildirdi.
Alerjik rinitin yaşamsal öneme sahip olan bir hastalık olmadığı için yeteri kadar önemsenmeyen ancak özellikle çocukların ve genç erişkinlerin yaşam konforunu ve sağlık kondisyonunu bozduğu için mutlaka önlem alınması gereken bir hastalık olduğunu ifade eden Dr. Apaydın, ''Özellikle çocuklarda üst solunum yollarında meydana gelen enfeksiyona bağlı olmayan bu iltihabi durum, ortamda bulunan enfeksiyon etkenlerinin (bakteri, virüs) kolaylıkla hastalık (sekonder enfeksiyon) yapmasına neden olmaktadır. Bu durum çocuklarda ve gençlerde sık tekrarlayan enfeksiyon hastalıkları ve uzun, masraflı tedavi süreçlerini de beraberinde getirmektedir'' ifadelerini kullandı.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı