SAHTE İLAÇ SATICILARINI

SAHTE İLAÇ SATICILARINI

İNTERNETTEN ŞİKAYET DÖNEMİ BAŞLADI?

 

Vatandaş, her hangi bir yerde sahte ilaç satıldığında bunu Türk Eczacılar Birliği´nin internet sitesinden ilgili kurumlara bildirebilecek. Türk Eczacılar Odası Kayseri Şube Başkanı Oğuzhan Ulutaş, konuyla ilgili haber muhabirimiz Emre Kipman´a yaptığı değerlendirmede ?Sahte ilaç satışı yapan, ruhsatsız şekilde ilaç takviyesi satışı yapan, ya da aldıkları ürünün sahte olduğundan şüphelendikleri durumlarda bu internet sitelerinin şikayetini yapmak üzere, Türk Eczacılar Birliği kendi internet sitesinin bir bölümünde ihbar butonu koydu.Bu butonu kullanarak şikayetlerinizi bildirebilirsiniz? diye konuştu?
Türk Eczacılar Birliği internet sitesi üzerinden yeni bir uygulamaya geçti. Tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren bu uygulama sayesinde, sahte ilaç ve gıda takviyesi yapan yerleri şikayet edebilecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan 12. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, haber ekibimize yapmış olduğu değerlendirmede öncelikle ilaç alımı ve kullanımı için ısrarla eczacılardan ve doktorlardan tavsiye alınması gerektiğinin altını çizip, söz konusu sahte ilaç satışı ve gıda takviyesi yapan internet siteleri için şu açıklamalarda bulundu; ?İnternetten tedavi edilen ürünlerin birçoğunun sahte olduğunu biliyorsunuz. Zaten birçok gıda takviyesinin de o internet sitesinde ilaçmış gibi büyük dertlere devaymış gibi lansedilerek satış yapıldığını, bunun doğru olmadığını söylüyoruz. Biz ilaç da olsa, gıda takviyesi de olsa eczacınıza danışarak, doktorunuza danışarak bu ürünleri almanızı istiyoruz. Bizim ilaçlarımızda QR kod uygulaması olduğundan sahte ilaç söz konusu olamaz eczanelerde. Bu güvenilirliği sunuyoruz halkımıza. Yapılan bir araştırmaya göre, internetten tedarik edilen bu ilaçların %80´inin sahte olduğu ile alakalı bazı veriler de var.?
Vatandaşlar, sahte ilaç satışı yapıldığından şüpheleniyor veya biliyorsa, Türk Eczacılar birliği´nin internet sitesinden kurumu veya siteyi şikayet edebilir. Oğuzhan Ulutaş, şikayet için yapılacak aşamaları şu şekilde aktardı; ?Sahte ilaç satışı yapan, ruhsatsız şekilde ilaç takviyesi satışı yapan ya da aldıklarının ürünün sahte olduğundan şüphelendikleri durumlarda bu internet sitelerinin şikayetini yapmak üzere, Türk Eczacılar Birliği kendi internet sitesinin bir bölümünde ihbar butonu koydu. Vatandaşlarımız bu bildirimi yapmak için o ihbar butonuna tıkladıklarında kendilerine küçük bir form çıkıyor. Bu ihbarın da içeriğini anlatan, hangi internet sitesi olduğunu, ne satıldığını kısa bir yazıyla oraya bildirmeleri gerekiyor. Aynı zamanda oradan hangi birimlere bu şikayetinizin bildirilmesini istiyorsanız, örneğin Sağlık Bakanlığı´nın bilgi sahibi olmasını istiyorsanız, o kutucuğu da işaretliyorsunuz. Eğer hiçbir kurumu işaretlemezseniz bile şikayetiniz Türk Eczanılar Birliği tarafından değerlendiriliyor.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı