SAHABİYE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE, PLAN VE PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI.

SAHABİYE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE, PLAN VE PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI.

ÜÇ PROJE HALKA SUNULACAK


SAHABİYE SANDIĞI
Sahabiye Projesi´nin ilk ayağı ile ilgili çalışma önemli oranda tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Sahabiye´nin 4. Bölgesi için üç ayrı taslak proje hazırlattık. Pazartesi gününden itibaren bu projelerle ilgili sandık koyup halk oylaması yapacağız? dedi.
Büyükşehir Belediyesi´nin önceki Başkanı Mehmet Özhaseki´nin 2014 yerel seçimler öncesindeki en önemli projelerinden biri olan Sahabiye kentsel dö-nüşümünde son aşamaya gelindi. Bü- yükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in talimatları ile sürdürülen çalışmalarda plan tadilatları ile ilgili süreç tamamlanırken ve üç proje halkın bilgisine sunulacak?
Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi´ni ziyaret eden Sahabiye Projesi´nin fikir babası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki´ye çalışmanın geldiği nokta ile ilgili bilgi veren Başkan Çelik´in hafta başında düzenleyeceği bir basın toplantısı ile kamuoyunu ayrıntılı şekilde bilgilendireceği öğrenildi?
Büyükşehir Belediyesi´nin girişinde konulan üç ayrı maket ve taslak projenin, dileyen vatandaşlar tarafından incelenebileceğini belirten Başkan Çelik, ?Önümüzdeki hafta içinde gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonra bu projelerin yanına birde sandık koyacağız. Vatandaşlarımız hangi çalışmayı beğeniyorlarsa onu yazıp sandığın içine atacaklar ve bizde o projenin detay çalışmala-rını başlatma talimatı vereceğiz? dedi?
Gazetemizin konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Başkan Çelik, Sahabiye bölgesinin bir kısmında 19 kat fazlası için hava mania planı kaynaklı engellerin bulunduğunu hatırlatarak, ?Ankara´da ilgili bakanlıklarla hava mania planında revizyon yaptırmak için görüşmelerimiz sürüyor. Çalışmalar olumlu gidiyor. Ancak, daha fazla zaman kaybetmeme adına biz projeyi bir noktadan başlatacağız? şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in muhtemelen önümüzdeki pazartesi günü belediye meclis toplantısı öncesinde maketlerin başında ayrıntılı bir basın açıklaması yapacağı ve projelerle ilgili kamuoyunu bilgilendireceği öğrenildi? Başkan Çelik´in bu toplantı da proje ile ilgili yapılacak referandumun süresi konusunda da bilgi vermesi bekleniyor.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı