SAĞLIKTA BÜYÜK ATILIM TEDAVİ SONRASI HASTA TAKİBİ GELİYOR

SAĞLIKTA  BÜYÜK ATILIM TEDAVİ SONRASI  HASTA TAKİBİ GELİYOR

Sağlık Bakanlığı, tedavi başarısını ölçmek için yeni bir uygulama başlatmaya hazırlanıyor. Haziran 2013’de hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında ilk etapta diyabet, diz protezi ve gebelik için tedavi sonrası komplikasyon gelişip gelişmed

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada yurt genelinde bakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren  sağlık kuruluşlarında  klinik kaliteyi iyileştirmek için yeni bir sistem getirileceği duyuruldu.
    Ülkedeki sağlık hizmetinin daha kaliteli hale gelmesi için hekim ve kurumun nitelik açısından da performansını artıracak uygulamalar üzerinde çalışıldığı  belirten   açıklamada Haziran'dan itibaren bakanlığın bütün hastanelerinde şeker hastalığı, diz protezi ve gebelik/doğum tedavilerinin, tüm bilgilerinin  yer aldığı internet ağı üzerinden takip edileceği  belirtildi.
     Bu tür takiplerin  bir çok gelişmiş ülkede yapıldığı  ifade edilen  açıklamada, ''Biz de ilk etapta bu üç branşı seçtik. Uluslararası uzmanlarla çalışıyoruz. Öncelikle standartları oluşturacağız, daha sonra da uygulamaya geçeceğiz'' denildi. Sistemin uygulanan tedavinin sonuçlarını izlemek üzerine olacağını anlatılan açıklamanın devamında ''Diyabet hastası ya da diz protezi yapılan bir hasta tedavi sonrası hangi sıklıkla ve ne tür şikayetlerle tekrar hastaneye başvurmuş, tedavi tekrarlanmış mı, tekrarlanmışsa hangi nedenle olmuş, bir komplikasyon gelişmiş mi, şikayetleri artmış mı gibi takipler yapacağız. Sağlık bilgi sistemimiz bu takipleri yapmaya elverişli. Bu bize klinik kalite ölçümü yapmamıza olanak sağlayacak. Bunu hem hekim hem de kurum için yapabileceğiz. Klinik rehberleri yaygınlaştıracağız. Elde ettiğimiz bulguya göre bir yol izleyeceğiz. Belki hekimle irtibata geçip soruna çözüm arayacağız.'' Değerlendirmesinde bulunuldu.
      Açıklamanın sonunda bu tür ölçümlerin yapılmasının kolay olmadığı, belirli standartların oluşturulmasının şart olduğu vurgulanarak,  uygulamanın daha sonra tüm branşları kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacağı  bildirildi.

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı