SAĞLIK BAKANLIĞI´NDAN İLİMİZE

SAĞLIK BAKANLIĞI´NDAN İLİMİZE

5 YENİ AMBULANS ?

Sağlık Bakanlığınca ilimize gönderilen 5 yeni ambulans  Vali  Süleyman Kamçı´nın da iştirak ettiği  törenle  hizmete  sunuldu?

İl Sağlık Müdürlüğü hizmet  binası  bahçesinde gerçekleştirilen  ambulans hizmet törenine  Vali Süleyman Kamçı, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç ve çok sayıda sağlık personeli iştirak etti?Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından  açılış  konuşmasını  gerçekleştiren Vali  Kamçı  ilimizde hizmet veren ambulans  sayısının  özel hastane ambulansları ile birlikte  100´e ulaştığının altını çizerek   ?20-30 yıl öncesinde bir ilçede bir tane yarı çalışır ambulans vardı. Yani ilçelere birer tane bile ambulans düşmüyordu. Bugün için ambulans sayımız çok iyi durumda. Özel sektör ambulansları ile birlikte Kayseri´mizde 100´e yakın ambulans hizmet vermekte. Artık STK´lar bile özel ambulans alıp çalıştırmaya başladı. Vatandaşımız doğumdan ölüme kadar sağlıkla ilgili sıkıntılarında sağlık personelinden yardım almakta. Bu anlamda yapılanlar yeterli değil. Bundan dolayı Sağlık Bakanlığımız yeni ambulansları ilimizin hizmetine verdi. Arkadaşlarımızın kazasız belasız, güzel hizmetler yapmasını diliyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum? diye konuştu.

Vali Kamçı´nın ardından kürsüye gelen  İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç ise, kamu hastanelerinde 56 ambulans, 42 istasyon, ve aktif çalışan 559 sağlık personeli ile acil sağlık hizmetlerinin yürütüldüğünü  belirterek   ?2017´nin ilk 6 ayında 56 bin 202 vakaya müdahale edildi. İlk 10 dakikada kentsel vakaya varış oranımız yüzde 94.5, ilk 30 dakikada kırsal vakaya ortalama varış oranımız ise yüzde 91.3´tür. Türkiye ortalamasının üstünde bir performans sergilemekteyiz? değerlendirmesinde  bulundu?

İl Müdürü Dr.  Kılıç sözlerinin sonunda  ?Bugün itibariyle çağrı merkezimize 1 milyon 260 bin 762 çağrı ulaşmış olup 79 bin 567 vakaya müdahale edilmiştir. Her geçen gün bu sayı artarak devam etmektedir. Verdiğimiz hizmetin kalitesini daha üst seviyelere taşıyabilmek adına Bakanlığımızın ilimize tahsis ettiği 5 yeni ambulansın teslim törenini yapmak üzer toplanmış bulunmaktayız. Bu konuda desteğini esirgemeyen başta Bakanlığımız olmak üzere ilimiz vekillerine ve bürokratlarına şükranlarımızı sunuyoruz. İlimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından  İl Sağlık Müdürlüğü  Araç Filosuna eklenen yeni ambulanslar Sağlık Müdürlüğünce teslim alındı?.

HABER: C.ÜSTEN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı