SAADETLİ İTTİFAKTA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

SAADETLİ  İTTİFAKTA BELİRSİZLİK  SÜRÜYOR

ARIKAN” HERKES SP'NİN MECLİSTE OLMASINI İSTİYOR”

Son günlerde haber bültenlerinde sıkça yer bulan   Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi arasındaki seçim ittifakı haberlerinin ne derece doğru olduğu  ve  Saadet Partisi'nin  seçimlere  nasıl gireceği  sorularını   İl Başkanı Mahmut Arıkan'a  soran haber ekibimiz  aldığı cevap karşısında son derece şaşırırken   Arıkan yapmış olduğu değerlendirmede Bütün partiler Saadet Partisinin 7 Haziran Genel seçimleri  sonrasında  mecliste olması gerektiğinin altını çiziyorlar” ifadesini  kullandı…

7 Haziran Genel seçimlerinde partilerini  temsil edecek  olan  milletvekili adaylarının listelerinin  kamuoyuna açıklanmasına  24 saat kaldı. Ancak kalan bu 24 saatte hala Saadet  Partisi ve Büyük Birlik Partisi  seçimlere  ittifakla girecekler mi ? sorusu  cevap bulmadı…  

Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmeleri  birincil ağızdan öğrenmek üzere  Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan'ın  kapısını çalan  haber  ekibimiz  bakın ne cevap aldı…. ise bu soruya hala beklemedeyiz henüz bir açıklama yok yanıtını verdi.

Arıkan  olası  seçim ittifakları konusunda   yaptığı değerlendirmede   Öncelikle yarın açıklanacak olan milletvekilliği aday listelerinin, akabinde 2 ay sonra yapılacak genel seçimlerin öncelikle Kayseri'mize, memleketimize ve bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Biz Saadet Partisi olarak yıllardır şunu söyledik; biz ortak paydada buluşabileceğimiz bütün partiler ile siyasi iş birliği yapabilirez. Bu kapsamda 7 Haziran seçimlerinde derdini memleketin sorunları edinen, gayesi bu milletin yüzünü daha nasıl güldürebiliriz diyen bütün siyasi partiler ile ittifak yapabileceğimizi ifade etmiştik. Bu kapsamda cumartesi günü genel başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak Bey, Büyük Birlik Genel Başkanı Mustafa Destici Bey, bir araya geldiler bir ittifak görüşmesi  gerçekleştirdiler. Görüşme olumlu bir havada gerçekleşti. Her iki tarafta iyi niyetle yaklaştılar yarın bunun neticesini alacağız.  Tabii Saadet Partisi'nin bu seçimler öncesinde şöyle bir özelliği var; Adalet ve Kalkınma Partisi olsun, Milliyetçi Hareket Partisi olsun, Cumhuriyet Halk Partisi olsun, Büyük Birlik Partisi olsun, Halkın Demokrasi Partisi olsun hepsi 7 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi'nin mecliste olması gerektiğine kanaat getiriyorlar ve biraz önce ismini zikrettiğim bütün partiler bir şekli ile bizim partimiz ile iş birliği yapma gayreti içerisindeler.  Ha bunun içerisinde mutlaka iyi niyetlileri de var usulen görüşüp art niyetli olan partiler de vardır. Ancak ortak kanaat dediğim gibi saadet Partisinin mecliste olması gerektiğine dair bir görüş hakim. 7 Haziran Genel seçimlerinde sürpriz parti Saadet Partisi olacaktır. İktidar Partisine alternatif olarak aranan görüş milli görüşün temsilcisi olan Saadet Partisi dillendiriyor. ”               

Arıkan, son zamanlarda gündemde olan Fatih Erbakan'ın Ak Parti'den aday olup olmayacağı konusuna da açıklık getirdi. Arıkan kat-i bir dille, Elif Erbakan'ın açıklamasını onayladı ve Ak Parti'den teklif gelmiş ama böyle bir şey söz konusu değildir.” dedi ve  ekledi  İktidar Partisinden böyle bir teklif kendisine iletilmiş, Cumartesi günü Elif Erbakan hanımefendi Kayseri'de idi ve orada gazetecilerin Fatih Bey'in Akp ile adaylığına ne düşünüyorsunuz sorusuna kendisi de net bir şekilde, hiçbir soru işareti bırakmayacak şekilde böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmayacağını ifade ettiler. Haliyle Adalet ve Kalkınma Partisi, Saadet Partisindeki ışığı gördüğü için, içimizdeki arkadaşları koparma noktasında teklifler yapacaktır, bunlar daha önce de olmuştur. Ama şuan itibari ile Ak Parti'den adaylığı kesinlikle söz konusu değil”           



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı