?SAADETLİ KADINLAR´DAN ÇAĞRI

?SAADETLİ KADINLAR´DAN ÇAĞRI

?YERLİ MALI´BİLİNCİ ŞİİR OKUMANIN ÖTESİNE GEÇMELİ?

Saadet Partisi il Kadın Kolları Başkanı Fatma Kara ve  Kadın Kolları üyeleri tertipleri  basın açıklamasında ?Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası´ temasına dikkat çekip;´Yerli Malı Haftası´nın   okullarda şiir okunup kutlanmanın ötesine geçerek  gerçek manada yerli malı üretim ve tüketiminin sağlanacağı düzeye getirilmesi gerektiğinin altını çizdiler?

Saadet Partisi il binasında gerçekleştirilen basın açıklamasın İl  Kadın Kolları Başkanı Fatma Kara´nın yanı sıra üyeler de katıldı. Basın açıklamasını okuyan İl Kadın Kolları Tanıtım Başkanı Betül Tutak, bir ülkenin zenginliğinin ancak milli gelirini kendi faydasına kullanmasıyla mümkün olabileceğine işaret edip,  devletlerin de tıpkı bireyler gibi gelir gider dengesine göre varlıklarını sürdürdüğünü hatırlatarak ?Bu dengenin sağlanması için gereken şey, uzun vadeli planlar yaparak yatırımları buna göre değerlendirmek, elde bulunan para ve değerli eşyayı doğru bir şekilde kullanmaktır. Bir devlet bunu düzenli bir şekilde uygularsa kalkınmasını sürdürür ve diğer devletlere bağımlı kalmaktan kurtulur. Bugün; Yerli malı dediğimizde aklımıza sadece mandalina portakal değil, yerli ve milli sanayimiz geliyor. Yerli üretim kaynaklarımız geliyor. Bir bir satılan fabrikalarımız, özelleştirmelerimiz ve bunun yanında ülkemizin tüm zenginliğine rağmen ithal ederek tükettiğimiz bakliyatlarımız geliyor. Bir ülkenin zenginliği ancak ve ancak milli gelirini kendi faydasına kullanması ile mümkündür? ifadesini kullandı?                         

Haftanın amacının milli kaynakların milli girişimle işletilmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Tutak, okullarda yapılan kutlamaların amaca uygun olmadığını dile getirerek şunları kaydetti..  ?Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftasının amacı, milli kaynakların milli teşebbüsle işletilmesidir. Bu hafta okullarda tüketim maddelerinin iç pazardan karşılanmasının ekonomimizi olumlu etkileyeceği üzerine konuşmalar yapılır. Bizler buradan seslenmek istiyoruz, bu mesele yalnızca okullarda şiir okunup kutlanmanın ötesine geçmelidir. 2018 yılı geldiğimiz nokta şunu gösteriyor, bu hafta kutlama yapılarak değil oturup düşünülerek değerlendirilmesi gereken bir haftadır. Yerli malı kullanımı ile kalkınmak, markette menşei yabancı olmasına rağmen ?yerli üretim´ etiketiyle pazar oluşturulmasına benzemez. Yerli üretim ile gelişmek, çiftçimizin gülmesi, tarlalarımızın canlanması, fabrikalarımızın açılarak ürettiklerimizin pazar bulması ve halkımızın da ülkemizin vatanımızın malına sahip çıkması ile hayat bulur.?

İl Kadın Kolları Tanıtım Başkanı Tutak sözlerinin sonunda  ülke kadınları olarak mutfaklarda milli mahsulleri kullanmak istediklerini ve yerli üretim, yerli tüketim ve milli kalkınmanın hayat bulması için çalıştıklarını vurguladı?

HABER: C.ÜSTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı