REKTÖR KELEŞTEMUR

REKTÖR KELEŞTEMUR

ANKARA'YA GİDİYOR

HABERİ İZLE

   Erciyes Üniversitesi'nde 2 dönemdir başarılı bir şekilde rektörlük yapan ve görev süresi 2016 Temmuz'unda sona erecek olan, Prof. Fahrettin Keleştemur Sağlık Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün başkanlığına getiriliyor.

 

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur Ankara'dan aldığı bir davet üzerine rektörlük görevini bırakıyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun daveti üzerine bir süre önce Ankara'ya giden Rektör Keleştemur torba yasayla yeni kurulan Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün başkanlığına getirilme teklifi aldı.

Bakan Müezzinoğlu'ndan kısa süre düşünme fırsatı verilmesini isteyen Rektör Keleştemur, ABD'de katıldığı kongre dönüşünde kararını verdi.

Rektör Keleştemur yarın Ankara'ya giderek bakanlık yetkilileri ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün çalışma esasları ile ilgili bir değerlendirme yapacak. Yeni kurulan Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'na ait olan araştırma amaçlı sağlık merkezleri bağlanacak.

Rektör Keleştemur'un yeni görevi ile ilgili kararını yarın ve ertesi gün Ankara'da yapacağı görüşmelerden sonra vereceği belirtiliyor. Bakanlık ve üniversiteye yakın kaynaklar, Rektör Keleştemur'un kendisine ısrarla teklif edilen yeni görevden kaçamayacak hale geldiğini belirterek, Hoca, Erciyes Üniversitesi'nde araştırma ve sağlık merkezleri noktasında önemli işler yaptı. Bu başarısını Bakanlık bünyesinde de gösterecektir” yorumunu yaptılar.

Normal görev süresi 2016 yılının Temmuz ayında dolacak olan Fahrettin Keleştemur'un istifası ile birlikte rektörlük makamı da boşalacak. Keleştemur'un ilk teklifi aldıktan sonra YÖK Başkanı ile de bir görüşme yaptığı ifade ediliyor.  Keleştemur'un istifasından sonra YÖK, Erciyes Üniversitesi'ne bir rektör atayacak. Atanacak yeni rektörün Erciyes Üniversitesi'ni en geç 3 ay içerisinde seçime götürerek yeni rektör adaylarını YÖK'e sunması bekleniyor.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı