REKOR KIRDIK

REKOR KIRDIK

487 BİN 500 ADET FİDAN DİKİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye genelinde 11.11.2019 tarihinde saat 11: 11'de startı verilen 11 Milyon Fidan Dikim Etkinliği kapsamında ilimizde gerçekleştirilen törende konuşan Ak Parti Genel Bakan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki “ ‘Kıyamet koparken bile elinizdeki fidanı dikin' diyen bir medeniyetin çocukları iken, ağaç kesen, ağaçları yakan bir toplum haline dönüştük. Kendi neslimizi ve kendi medeniyetimizi adeta inkar eden bir hale geldik. Bizim yeniden asli hüviyetimize dönmemiz icap ediyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye genelinde 11.11.2019 tarihinde saat 11: 11'de startı verilen 11 Milyon Fidan Dikim Etkinliği kapsamında Kocasinan ilçesinde bulunan Akçatepe Ağaçlandırma Tören Alanı'nda gerçekleştirilen törene, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP Milletvekili İsmail Özdemir, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İlçe Kaymakamları, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok,  kamu kurum müdürleri, STK temcilcileri ve vatandaşlar iştirak etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın157 lokasyonda 487 bin 500 adet fidan dikeceklerini belirterek ‘’Bundan sonra 11 Kasım günü Milli Ağaçlandırma günü olarak ilan edilmiştir. Yapılacak bu çalışma ile ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek 7’den 77’ye toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve farkındalığını artırmakla birlikte diğer taraftan da son yıllarda ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarını dünayaya duyurmak, dikkatleri ülkemizin  bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekmek hedeflenmektedir. Etkinlik yanan alanlarla birlikte okul bahçelerinden, yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri alanlardan ibadethaneler ve sağlık ocaklarının bahçelerine kadar kısaca ağaçlandırma çalışması yapılabilecek potansiyel alanlarda gerçekleştirilecektir. Kayseri Orman Genel Müdürlüğü olarak sorumluluk alanımızda bulunan Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Niğde ve Sivas illerinde bu etkinlik çerçevesinde bugün toplam 307 lokasyonda 1 milyon 100 bin 500 adet fidan dikilecektir. Kayseri ilimizde ise 157 adet lokasyonda 487 bin 500 adet fidan dikilecektir. ‘’değerlendirmesinde bulundu.

Kayserimizi daha yeşil bir hale getirmek için çalışıyoruz diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise "Cumhurbaşkanımıza böyle bir tavsiye ve emir niteliğindeki yaklaşımı ile ülkemizi yeşile büründürme anlayışı içerisinde verdiği talimatlardan dolayı minnet duyuyor ve teşekkür ediyorum. Peygamberimizin 'Kıyamet kopacak olsa bile elinizdeki ağacı dikin' uyarısı ve felsefesi de bizim için asla göz ardı edilemez. Bu anlayış içerisinde yerel yönetimler olarak iş başına geldiğimiz yıllardan beri Kayseri'mizi daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir şehir haline getirme yolunda irade gösteriyoruz. Kayseri'mizde 8-10 tane park varken şimdi binlerce parktan söz ediyoruz, binlerce parkın yeşillendirilmesinden ve milyonlarca yapılan çalışmalardan söz ediyoruz. Ağaç dikimi konusunda da aşırı duyarlılık gösterdiğimizi kamuoyu da takdir etmekte ve takdir etmektedir. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bu çalışmaları yapacağımızdan belirtiyoruz. Bu hassasiyetimizi biliyoruz. Ağacı korumak ve ağaca sahip çıkmak konusunda da hepimizin gayret göstermesi gerekiyor" ifadesini kullandı…

 “Kıyamet koparken bile elinizdeki fidanı dikin' diyen bir medeniyetin çocuklarıyız. Son dönemde uğradığımız zaaftan dolayı da bol bol ağaç kesen, ağaçları yakan bir toplum haline dönüştük. Kendi neslimizi ve kendi medeniyetimizi adeta inkar eden bir hale geldik. Bizim yeniden asli hüviyetimize dönmemiz icap ediyor ‘’ diyen AK Parti Genel Başkan Yardımıcısıve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü…‘’Çevre son dönemin yükselen değerlerinden bir tanesidir. Dünyanın her yerinde toplantılar yapılıyor, konferanslar yapılıyor, üniversitede bilim adamları çalışmalar yapıyorlar. Sebebi; dünyada düzen yavaş yavaş bozuluyor. Özellikle sanayi devrimiyle birlikte Büyükşehirler ve büyükşehirlerdeki tüketimin artması ve dışarıya atılan atıklarında fazlaca olması sebebiyle düzen bozulmaya başladı. Çok fazla tüketiyoruz, çok fazla atık dışarı atıyoruz. O attığımız atıklarda bir müddet sonra insanoğlunun başına bela olmaya başlıyor. Onun içinde bu belalardan nasıl kurtuluruz, dünyayı ve yaşamış olduğumuz çevreyi nasıl bu kirli ortamdan kurtarırız diye de dünya kendi içerisinde bir takım örgütler kuruyor, milyarlarca dolar para topluyor ve kurtuluşun çaresini arıyor. Biz dünyadaki düzeni bozduğumuz zaman, dengeyi bozduğumuz zaman bir müddet sonra başımıza gelen belalar ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Onun içindir ki her tarafı yeşilendirmeye çalışıyoruz. Onun içindir ki zamanında bakanlığım döneminde başlattığımız sıfır atık projesi tüm Türkiye’de uygulanmaya çalışılıyor. Sıfır atık olur mu, tabi olur neden olmasın. Bu anlamda yapılan çalışmaları takdir ediyoruz. Belediye Başkanlığıma başladığımda 6 7 tane park vardı bu memlekette. Şehrin içerisinde doğru dürüst 2 tane ağaç bile göremezdiniz. Allaha hamd olsun şimdi 1200’den fazla park var. 10 milyondan fazla ağaç dikmiş kardeşinizim bende. Şehri yeşillendirmek adına elimizden gelen ne varsa hepsini de tabi ki yapıyoruz. Kadim bir medeniyetin çocuklarıyız. Ağacı kutsayan bir medeniyetin çocuklarıyız. 'Kıyamet koparken bile elinizdeki fidanı dikin' diyen bir medeniyetin çocuklarıyız. Son dönemde uğradığımız zaaftan dolayı da bol bol ağaç kesen bir toplum haline dönüştük. Ağaçları yakan bir toplum haline dönüştük. Kendi neslimizi ve kendi medeniyetimizi adeta inkar eden bir hale geldik. Bizim yeniden asli hüviyetimize dönmemiz icap ediyor. Bu anlamda yapılan bu çalışmaları da tebrik ediyoruz.”

Vali Şehmus Günaydın ise konuşmasında son yıllardaki yoğun gayret ve çalışmalara rağmen şehir olarak orman alanlarında Türkiye ortalamasının gerisinde olduğumuzu hatırlatıp, 81 il arasında en fazla fidanı Kayseri’de dikeceğini vurgulayarak şunları kaydetti:

’’Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ülkemizin her yerinde bugün 11 milyon ağaç dikeceğiz. Kayserimizden örnek vereyim. Biz 487 bin 500 ağaç hedeflemiştik ama inşallah 500 binin üzerinde ağaç dikeceğiz. Bu sayıda Türkiye’de rekor, 81 il arasından bugün inşallah en çok ağaçı şehrimizde dikeceğiz. 157 lokasyonda Orman Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde belediyelerimizin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın büyük desteğiyle inşallah biz bu ağaçları dikeceğiz. Ama bu ağaçları sadece bugün değil, uygun ortamlarda iklimin el verdiği her yerde dikmek zorundayız. Son 20-25 yılda Kayserimizde ağaç dikimi konusunda çok önemli çalışmalar yapılmış. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ama yapılan bu çalışmalara rağmen biz Kayseri olarak halen Türkiye ortalamasının baya gerisindeyiz. Türkiye ortalaması yüz ölçümün %24’ü ormanlarla kaplı ama Kayseri’de maalesef %10 civarındayız. Bunun için 500 binler 5 milyonların üzerinde ağaç dikmemiz lazım. İnşallah yakın zamanda gerek Erciyes’de olsun ve diğer ihtiyaç olan yerlerde olsun Orman Bölge Müdürlüğümüz bu çalışmalarına hızla devam edecektir.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri başta olmak üzere ağaçlandırma alanını dolduran katılımcılar fidanları toprakla buluşturarak ülkemizin geleceği için çok büyük bir sorumluluğu yerine getirdiler.

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı